7E2ED85D 198B 47B5 B283 D4D2A6520BB0
AUTOR: K.H.
DATUM: pro 1, 2021 @ 12:21
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

Povodom politički montiranog procesa protiv prvog čovjeka grada Zenice Fuada Kasumovića koji je svoj epilog doživio jutros, ispred zgrade Gradske uprave Zenica spontano su se okupile stotine građana.

Učinili su to, kako kažu, u znak podrške gradonačelniku Kasumoviću čije hapšenje se čekalo još od Lokalnih izbora a posebno otkako je najavljeno da bi mogao biti protukandidat na predstojećim Općim izborima.

Podsjetimo, od ranih jutarnjih sati pripadnici SIPA-e u Zenici provode akciju kodnog naziva “Zenicatras”.

– Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su započeli pretrese na 11 lokacije na području Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, oštećenje povjerilaca, prouzrokovanje stečaja i nesavjestan rad u službi iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja nakon reklame

U operativnoj akcija „Zenicatrans“ policijski službenici SIPA-e vrše pretrese stambenih i službenih prostorija, u cilju pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, odnosno dokumentovanja nezakonitih aktivnosti službenih i odgovornih osoba u Gradu Zenica.

Pretresi se vrše po naredbi Kantonalnog suda u Zenici i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko Dobojskog kantona u saradnji sa policijskim službenicima ministarstava unutrašnjih poslova SBK-a i RS-a, te FUP-a.

Uzimajuću u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informisana naknadno, saopćeno je iz SIPA-e.

LIDER