Portal 072info

Bruka! Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spašavanje ponovo nije raspodjelilo humanitarnu pomoć

Screenshot 1 1438
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spašavanje ponovo se obrukalo jer nije uspjelo raspodijeliti humanitarnu pomoć koju su građanima naše zemlje poslale prijateljske države, saznaje Klix.ba.

Naime zbog nedostatka kvoruma prekinuta je šesta vanredna sjednica na kojoj se konačno trebala raspodijeliti medicinska i zaštitna oprema prema entitetima i Brčko distriktu.

No, sve će i dalje ostati da skuplja prašinu u skladištima jer određeni broj članova Koordinacionog tijela nije imao vremena za prisustvo na sjednici.

Za danas su bile planirane tri tačke dnevnog reda: 1. Provođenje postupka prijema i raspodjele međunarodne pomoći, 2. Informacija o trenutnim važećim mjerama i izmjenama mjera i 3. Razno (informacija o realizovanim repatrijacijama, poplave i sl.).

Koordinaciono tijelo je imalo zadatak raspodijeliti međunarodnu humanitarnu pomoć te uputiti prijedlog raspodjele na Vijeće ministara BiH koje bi donijelo konačnu odluku.

Sjednica je prekinuta nakon 10 minuta, pa će svi oni kojima je hitno potrebna zaštitna i druga medicinska oprema morati krenuti u kupovinu jer je pitanje kada će se članovi navedenog državnog tijela smilovati da raspodjele ono što nam je neko poklonio.

Ono što je interesantno jeste činjenica i da je nekim članovima Koordinacionog tijela istekao mandat odnosno danas participiraju kao predstavnici institucija, ali nisu autorizovani tj. nije donesena odluka o njihovom imenovanju.

Koordinacionim tijelom je rukovodi Aleksandar Mandić koji je tu funkciju preuzeo od bivšeg ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića koji se povukao s tog mjesta jer, kako je tada kazao, nije želio imati doticaja s humanitarnom pomoći.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Klix


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 6
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6