Portal 072info

Brutalan napad na učenika Srednje tehničke škole Zavidovići: Pokušao zaštititi profesora pa dobio udarac nožem u grudi

Mladog karatistu iz Zavidovića, 15-godišnjeg T. M. u ponedjeljak je u Srednjoj tehničkoj školi Zavidovići nožem pokušao ubiti školski drug N. T. (17), rodom iz Sremske Mitrovice. 

Šokirani brutalnim napadom, Mujići su nam kazali da je problematični 17-godišnjak njihovog sina krvnički i kukavički napao.

Kako priča otac Muhamed, inače ratni vojni invalid, kada je u večernjim satima po završetku škole primio poziv od sina, odmah je znao da nešto nije uredu.

– Sin me nazvao i rekao da dođem kod stepeništa u blizini škole. Nije mogao pretjerano govoriti. Znao sam odmah da se nešto dešava – priča nam uznemireno otac Muhamed.

Njegov sin T. M. predsjednik je razreda. Kako bi zaštitio profesora informatike, kojeg je na času napao N. T., dobio je ubodnu ranu ribarskim nožem.

– Napao je i izvrijeđao profesora. Stao sam u njegovu zaštitu. On je potom napustio čas i rekao “neko ćete zbosti”. Izašao sam iz škole. Krenuo sam s prijateljima kući. Najednom se pojavio N. T., prišao mi i zadao ubodnu ranu u predjelu grudnog koša – prisjeća se napadnuti dječak.

Iako je N. T. odmah uhapšen, otac Muhamed je razočaran epilogom slučaja.

– Napadača terete za ubistvo u pokušaju. Umjesto da mu, na zahtjev Tužilaštva, odrede pritvor, oni su mu odredili nadzor roditelja. Na taj način su moje dijete zatvorili u kućni pritvor, a njemu dozvolili da se slobodno kreće – govori on.

Roditelji u strahu

Direktor Srednje tehničke škole Zavidovići provodi aktivnosti na sankcioniranju N. T., dok su roditelji učenika u strahu. – Ovo mu nije prvi put da biva izbačen iz neke škole. Ostali roditelji su, također, preplašeni. Mnogo roditelja nam se javilo i kazalo da će, ako ga škola ne sankcionira izbacivanjem, ispisati svoju djecu iz škole – kaže Muhamed Mujić.

Dva dana bio u bolnici

Budući da je T. M. vlasnik brojnih medalja osvojenih na takmičenjima u karateu, upravo te vještine pomogle su mu da spasi svoj život i odbrani se od napadača.

Odmah nakon napada intervenirale su policijske i ekipe Hitne pomoći. T. M. je prevezen u zavidovićki Dom zdravlja, a potom u zeničku bolnicu, gdje je ostao dva dana.

D. PAŠALIĆ/AVAZ

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box