BRUTALNO: Policajac davio studenta dok se nije onesvjestio

Podijelite vijest

STOP POLICIJA

Nakon što su fotografije isplivale u javnost, policajac iz Tenesija Frenk Filips (47) je dobio otkaz jer je studenta Džerolda Dotsona (21) davio pri hapšenju, jer je navodno pružao otpor.

Frenk Filips (47) policajac iz Tenesija, dobio je otkaz nakon što su u javnost isplivale fotografije na kojima se vidi kako maltretira studenta Džerolda Dotsona (21) pri hapšenju, a da mu on nije pružao nikakav vid otpora.

Dotson je uhapšen u subotu zbog javnog opijanja i opiranja pri hapšenju, nakon što je policija upala na veliku studentsku žurku. Navodno, studenti su na policajce bacali flaše, a Filips koji je policajac još od 1992. godine je izgubio strpljenje i upotrijebio silu.

Džon Mesner, fotograf koji je napravio slike ovog nemilog događaja, izjavio je da je policajac studenta toliko davio da misli da nije bio svjestan šta radi, a dok je Filips mučio Dotsona, njegove kolege su mu stavljali lisice na ruke.

Kada su slike isplivale u javnost, na kojima se vidi da Dotson nije pružao nikakav otpor hapšenju, a da ga Filips drži za grkljan sve do momenta kad se ovaj ne onesvjesti, šerif Džimi Dž. je bez razmišljana otpustio policajca.

– Imam 34 godine radnog iskustva i prekomjerna doza sile nikada nije bila tolerisana. Ovaj incident je savršen primjer zašto trenutno nabavljamo kamere koje će svaki policajac morati da nosi na svojim uniformama. Tako će sve biti detaljno zabilježeno – napisao je šerif u izjavio koja je objavljena na internet stranici policijske stanice.

Dotson je pušten sljedećeg dana iz zatvora uz kauciju od 500 dolara.

Daily mail