Brza vozila i seksi djevojke u Mostaru 20. i 21. maja

“Auto-moto street show Mostar 2017” biće održan 20. i 21. maja na pomoćnoj pisti zračne luke u Kosoru u organizaciji Auto kluba “Hercegovina”, a ljubitelji auto-moto sportova će moći da uživaju u trkama motora i automobila u više klasa.

U Mostar stižu takmičari iz cijele BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Njemačke, Austrije, a na pisti će se naći oko 20 dvotočkaša i oko 120 četvorotočkaša.

U oba dana takmičenja biće održano prvenstvo regije i BiH u trkama ubrzanja na 402 metra za automobile i državno prvenstvo i zvanični šampionat BiH u motociklizmu, takođe na 402 metra.

Važno je napomenuti da se obje trke boduju prema FIA sistemu, a ovakvo takmičenje po prvi put se organizovalo u Mostaru prošle godine.

Posjetioci ovog spektakularnog auto showa moći će vidjeti i dB Drag Racing (takmičenje u glasnoći zvuka u automobilu), kao i Street Style (takmičenje u vizuelnom tuningu vozila).

Svoje akrobacije na pisti prikazaće najbolji hrvatski ‘stunt rider’ Dejan Špoljar. Vratolomije i akrobacije na popularnom biciklu BMX prikazaće i Leon Vignjević iz Koprivnice koji je u Mostaru nastupio i prošle godine.

U posebnom dijelu programa biće priređen ‘Sexy car wash’ s ljepoticama i pjenom, koje će još više podići temperaturu na vrelom asfaltu mostarske piste. U revijalnom dijelu programa održaće se izložba automobila lokalnih auto kuća, oldtimera, američkih muscle car vozila kao i auto-moto opreme i auto modelizma.

Organizatori su se pobrinuli i da posjetioci oba dana uživaju u dobroj roštiljadi i prikladnim nagradnim igrama.

Iz auto kluba Hercegovina ističu da se nadaju velikom odzivu kako takmičara tako i posjetilaca, koji će sudeći prema svemu spomenutom oba dana imati šta da vide.

bljesak.info

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE