BRZI I NJEŽNI 6 razloga zbog kojih se muškarci brže zaljubljuju od cura

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Činjenica da su žene te koje trče oko muškaraca, bjesomučno traže srodnu dušu te se u tren’ oka zaljube preko ušiju zapravo je jedna od najvećih zabluda. Svaka žena koja je ikada bila u ljubavnoj vezi zna da u tome nema nimalo istine. Ona je posve drugačija – žene su te koje su smirene u vezi, dok muškarci imaju potrebu za isticanjem odanosti i ljubavi.

Psihologinja Marissa Harrison iz Pennsylvanije tvrdi da su žene puno opreznije kada je riječ o zaljubljivanju, dok su muškarci skloniji tome da se brže i intenzivnije zaljube.

Do te tvrdnje Marissa je došla nakon što je provela istraživanje na 172 studenata koji su, barem jednom, bili zaljubljeni. Kada ih je pitala koliko im je trebalo da partneru ili partnerici izgovore te tri slatke riječi ‘ja te volim’ došla je do zaključka da su muškarci skloniji zaljubljivanju.

Naime, oni bi nakon tek nekoliko tjedana veze svojoj dragoj priznali da je vole, dok su za uzvraćenu izjavu od ženske strane trebali pričekati i do nekoliko mjeseci. No, ono što je psihologinju zanimalo bilo je zašto se muškarci prije zaljube? Evo šest razloga do kojih je došla istraživanjem.

Muškarci tijekom mladosti suzbijaju svoje emocije

U adolescentskoj dobi muškarci su skloni odbiti bilo kakvo majčinsko vodstvo i ignorirati emocije. No, prije ili kasnije, shvate da ne mogu živjeti bez tih emocija pa ih potraže u djevojci.

Muškarci stoje čvrsto na zemlji

Muškarce je možda teže osvojiti nego žene, ali kada ih se jednom osvoji možete biti sigurnida oni ne planiraju ići nikuda još neko dulje vrijeme. Oni preuzimaju kontrolu nad svojom partnericom, postavljaju se kao da je posjeduju i kao da imaju nadmoć nad njom.

Muškarci ne preispituju svoje emocije

Za razliku od žena koje preispituju svaki svoj osjećaj i misao, muškarci se prepuste emocijama i vode se za instinktom. Oni se nikada ne preispituju jesi li možda previše emotivni ili se ponašaju previše ludo. Muškarci se nikada nisu našli u poziciji da preispituju svoje osjećaje ili se moraju opravdavati jer se osjećaju zaljubljeno. Naime, njima nikada nitko nije rekao a je pogrešno osjećati se zaljubljeno pa se, prema tome, nikada ni ne preispituju je li taj osjećaj dobar i opravdan.

Muškarci nikada nisu iskusili ovakvu povezanost kao što je imaju s djevojkom

Žensko prijateljstvo može biti veoma duboko i strastveno, dok su muškarci, s druge strane, u društvu prijatelja uglavnom hladni frajeri. Oni ne dijele duboke osjećaje sa svojim prijateljima te im ne otkrivaju svoje najdublje, ljubavne tajne. Stoga, kada jednom iskuse duboku povezanost s djevojkom, teško da će ju ikada više pustiti.

Muškarci žele biti poput svojih očeva, ali i dalje trebaju mamu

Ne trebate biti Freud kako bi shvatili da muškarac nikada neće prestati voljeti svoju mamu. Mnogi muškarci žele ostaviti dojam jake osobe koja se s ponosom divila svom ocu tijekom odrastanja no, prava istina je da oni zauvijek žele biti maleni dječaci o kojima se brine mama (djevojka, žena).

Muškarci imaju dvije glave kojima mogu razmišljati

Dok žene nakon seksualnog odnosa u vezi nemaju potrebu ‘obilježiti teritorij’ i zadržati ‘no što su osvojile’, muškarci nakon odnosa imaju osjećaj da posjeduju ženu, mentalno i seksualno.

GODISNJICA
MARKETING