Portal 072info

Brzim jedenjem finansira studije

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

hrana 1Amerikanac Erik Dal svoje studije finansira učešćem na takmičenjima u brzom jedenju. Kako prenosi AP, ovaj student kompjuterskog inženjeringa zauzima trenutno treće mjesto u svetu u brzom jedenju, a pobjedama na raznim takmičenjima dosad je zaradio više od 18.000 dolara.

“Jedem za svoje obrazovanje”, kaže Dal u šali. Dal je otkrio svoj neobični talenat 2011. kada se kao gost jednog restorana u Viskonsinu prijavio da za manje od 10 minuta pojede 1,3 kilograma težak sendvič sa goveđim odreskom i sirom kako ne bi morao da plati račun. Mladić je sendvič pojeo za svega pet minuta i 50 sekundi. “Tada sam dobio zamah”, rekao je Dal, koji ova nadmetanja poredi sa profesionalnim hrvanjem, jer na njima vlada slična atmosfera. Dal je objasnio da pješači po nekoliko kilometara dnevno, diže tegove dva puta sedmično i igra fudbal i hokej kako bi održao svojih 99 kilograma težine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Ne unosi više od 3.100 kalorija dnevno, a jede uglavnom povrće kako se ne bi udebljao u struku. Svoj stomak je rastegao tako što pojede 4,5 kilograma kupusa tokom jednog obroka i pije ogromne količine vode.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME