Portal 072info

BRZOM INTERVENCIJOM UHAPŠENI: Zeničani izvršili razbojništvo u Konzum

Ilustracija
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana 21.03.2015. godine, u 20,30 sati, u Zenici, u ulici Prve zeničke brigade na broju 1, u prodajnom objektu “KONZUM”, od strane dva nepoznata, maskirana i naoružana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad uposlenicama istog, kojom prilikom je otuđen novac, nakon čega su se lica udaljila u nepoznatom pravcu. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Odmah nakon dojave o izvršenju razbojništva, na lice mjesta je upućena policijska patrola Policijske stanice Crkvice koja je potvrdila istinitost prijave, te su tom prilikom prikupljene informacije u vezi sa opisom i izgledom izvršilaca, kao i u vezi pravca bjekstva istih. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Odmah su formirani policijski timovi sačinjeni od pripadnika Policijske stanice Crkvice i Policijske stanice Centar, kao i pripadnika Specijalne policijske jedinice, te Jedinice za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, koji su izvršili blokadu kompletnog područja, nakon čega se pristupilo detaljnoj pretragi  terena.

Zajedničkim snagama navedenih policijskih službenika izvršen je detaljan pregled svih haustora stambenih jedinica, poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata i otvorenih podrumskih prostorija, te drugih objekata koji se nalaze na navedenom području. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naznačene aktivnosti su rezultirale veoma brzim i efikasnim lociranjem i lišenjem slobode dva lica, koja su se sumnjičila za izvršenje predmetnog razbojništva.

Kako je utvrđeno radi se o licima: T.E., rođen 1993. godine i S.A., rođen 1992. godine, oba lica iz Zenice. Nakon lišenja slobode lica su sprovedena u službene prostorije i tom prilikom kod lica T.E. je pronađen  novac za koji postoje sumnje da je otuđen prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na mjestu izvršenja ovog razbojništva je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I u Zenici, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. 

Lica T.E. i S.A. su zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I i nad istim je zavedena kriminalistička obrada, a u toku jučerašnjeg dana su predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost  i dalji postupak, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo Razbojništvo iz člana 289.  KZ FBiH.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME