Buba u uhu na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

Uspješna programska saradnja Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Narodnog pozorišta Sarajevo se nastavlja novim ugovoreenim gostovanjima na sceni BNP-a, kao i uzvratnim gostovanjima zeničkog ansambla na sceni krovne bh. teatarske kuće.

Naime, nkon što je u februaru ove godine održano još jedno gostovanje u Zenici Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, i to sa predstavom Služavka gospodarica, krajem prošlog mjeseca u zeničkom teatru gostovala je i predstava Baleta sarajevskog Narodnog pozorišta. Time su i ove umjetničke sezone zeničkoj publici omogućene profesionalne operne i baletne izvedbe u produkciji jedinog profesionalnog baletnog i opernog ansambla u zemlji, što predstavlja jedan od strateških programskih ciljeva zeničkog pozorišta.

Predstava BNP-a Zenica Sveto S ili Kako je arhirana predstava ”Sveti Sava” u režiji Tanje Miletić-Oručević gostovaće na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u subotu, 9. aprila u 20 sati, a značajno je podsjetiti da je ova predstava, jedina iz BiH, ušla u takmičarski program 27. Festivala hrvatske drame Marulićevi dani Split.

Za srijedu, 13. aprila u 19.30 sati najavljeno je gostovanje komedije Buba u uhu, u produkciji Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, na Velikoj sceni BNP-a. Predstavu je režirao Almir Glamočak, a prema tekstu Georgesa Feydeaua. Biće to prvo dramsko gostovanje bh. nacionalnog teatra na zeničkoj sceni u ovoj sezoni. Time se nastavlja više nego uspješna dugogodišnja saradnja ovih dvaju pozorišta, a najviše na zadovoljstvo pozorišne publike koja ima priliku uživati u raznovrsnijoj repertoarnoj ponudi.


 

Prethodni članakDelegacija ljekara iz Republike Turske u posjeti Zenici i Udruženju „DLAN“
Sljedeći članakLjekari savjetuju: Pazite na UV zrake i tokom proljeća, ne samo ljeti