Portal 072info

BUDITE SIGURNE Ako vaš muškarac radi ovo, vi ste sretna žena!

Zreo muškarac radi ono što smatra ispravnim, po svaku cijenu. Ako je takav uz vas, blago vama. Ako niste sigurni, evo kako da prepoznate te, danas, nažalost, rijetke primjerke.

Bira svoje bitke

Zreo muškarac ne zamara se banalnostima. Ne traći vrijeme na trivijalne stvari. Neće dopustiti da njegov ego i tvrdoglavost ugroze njegov odnos sa ženom koju vole zbog sitnice.

Vodi računa o svojim stvarima

Umije da uključi veš mašinu, ali ne samo u teoriji, nego i u praksi. Raščisti haos kad ga napravi jer je svjestan da nije više četvorogodišnjak i da ne živi sa mamom. 

Ne plaši ga menstruacija

Ako se “grozi” krvi i neprijatno mu je da ode i kupi vam uloške ili tamopone ako vam zatrebaju, brišite glavom bez obzira.

Ljubazan je prema konobarima, taksistima, bakicama koje prodaju cvijeće na ćošku

Sve i da vas tretira kao princezu, ako primjetite i samo nagovještaj bahatosti prema drugim ljudima, vrijeme je da se razilazite. Zato što je takvo ponašanje nedopustivo. I nemojte se zavaravati. Ako misli da je ok da bude grub prema bilo kome, pitanje je dana kada ćete taj neko postati vi.

Može da se raspravlja, pa i da se svađa, a da to ne shvata lično

Svađa je ok, ali svađa u kojoj vas časti psovkama, ružnim riječima ili uvredama odraz je nezrelosti i lošeg karaktera. Sve vam je jasno.

Pravi vam društvo dok ste u kupovini

Muškarci to generalno ne vole, ali ako nije spreman ni jednom, dva puta godišnje da vam pravi društvo dok tražite savršenu haljinu, onda nije problem u tome što ga to “smara”, nego u tome što je samoživi klinac.

Ne plaši se promjena

Zreo muškarac ne boji se promjena, čak im se raduje. Jer shvata da bez njih nema napretka, ni ličnog, ni vašeg, kao para.

Uradi ono što je rekao da će uraditi

Drži do svoje riječi i shvata da su prekršena obećanja odraz našeg karaktera.

Sposoban je da komunicira sa ljudima koje vidi prvi put

Ako ste na nekoj proslavi firme u kojoj vi radite, ne morate da ga držite za ruku i brinete se da li mu je dosadno ili neprijatno.

Svjestan je da je život mnogo više od društvenih mreža

Nema potrebu da selfijima bilo kome dokazuje bilo šta, jer ima samopouzdanja i ne zavisi od jeftinim trikova za podizanje ega.

Zna da izbor garderobe nije presudan, ali ni beznačajan

Cipele, kakve god da su, očišćene su. Košulja, kakva god da je, ispeglana je. Bira odjeću koja mu stoji dobro i ne obazire se na trendove.

Razlikuje brzu hranu od prave hrane

Ne mora da bude majstor u kuhinji, ali mora da umije da uživa u hrani.

Čita

Ne ono što mora. Ono što želi.

Podijelite članak