Budućnost BiH je u evropskim i NATO integracijama

Budućnost BiH je u evropskim i NATO integracijama

Povodom Dana nezavisnosti čestitku građanima uputio je Edin Forto, predsjednik Naše stranke i ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

U poruci građanima Forto je naglasio kako su na ovaj datum građani čvrsto odlučili da sami stvaraju budućnost u suverenoj i nezavisnoj zemlji.

Brojni životi

– Nažalost, za taj cilj morali su biti položeni brojni životi i prije svega se moramo sjetiti svih stradalih u borbi za našu nezavisnost i odati im poštovanje. Bez njih danas ne bismo obilježavali Dan nezavisnosti niti bismo imali priliku da gradimo svoju budućnost. Također, moramo biti svjesni i podsjećati se da je ZAVNOBiH temelj na kojem smo sagradili nezavisnu Bosnu i Hercegovinu –  rekao je Forto.

On je poručio kako najveća briga treba biti budućnost i da je “budućnost u evropskim i NATO integracijama”

  – U evropskim, jer ćemo kao članica EU doživjeti ekonomski prosperitet, a težnja ka NATO savezu izraz je naše želje da osiguramo trajan mir. Kao najevropskija stranka u Bosni i Hercegovini, Naša stranka je učinila najviše na pristupanju Evropskoj uniji: od stvaranja atmosfere kompromisa, preko predlaganja, glasanja i implementacije rješenja koje nas vode ka EU, pa do lobiranja u Briselu i drugim centrima zapadnih demokratija da podrže naše napore i otvore pregovore o pristupanju EU – ističe Forto.

Predsjednik Naše stranke dodao je kako neće posustati ni pod pritiscima.

 – U tome, naravno, mi u Našoj stranci posustati nećemo, jer drugačije ne znamo ma kakvi bili pritisci unutrašnjih protivnika našeg EU puta, koji samo nacionalizam i sukobljavanje vide kao patriotizam. Posustati nećemo ni pod pritiscima izvana koji su protiv proširenja i koji bi da BiH vide na strani nedemokratskih režima. Nećemo, jer ovo je naša zemlja. Bosna i Hercegovina je evropska zemlja koja u smislu društvenog ustrojstva baštini zapadne i demokratske vrijednosti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS