Bujica odnijela bika teškog 800 kg

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Domaćinu Dobrivoju Dolu Dželebdžiću iz planinskog sela Bela Reka, udaljenom 30-ak kilometara od Nove Varoši, poplave su proteklih dana donijele sa sabom veliku nedaću, piše Informer.

Naime, njemu je talas nabujale bjeloriječke rijeke zakačio, oborio i odnio niz vodu bika starog čak tri godine, a teškog 800 kilograma.

Čitavu situaciju ispred porodične kuće gledao je njegov otac, ali je bio nemoćan da spriječi tragediju jer se to sve izdešavalo za svega par sekundi.

Bika je voda odnijela prije tri dana, a o njemu nema ni traga ni glasa.

“Živim u selu, bavim se stočarstvom, od krava i bikova živim. Svaki nedostatak bilo kog grla mi teško pada, ali sa sobom donosi veliku štetu. Na njegovu težinu mogao bih da zaradim preko 2.000 evra, a ovako je sve što sam uložio u njega odnela voda”, priča Dobrivoje i dodaje:

“Prilikom udara talasa, sapleo se za izvaljeno stablo kraj rijeke i to ga je sprečilo da se izbori sa jačinom vode, dok je njegov parnjak ostao živ.”

Domaćin sumnja da će ikada pronaći leš njegovog bika, jer su nepristupačni tereni kuda protiče rijeka u planinskim gudurama.

Bela Reka se svojim tokom spaja sa Ljubiškom i Višočkom rekom i ulivaju se u Veliki Rzav koji protiče kroz Arilje.

Dobrivoje je u ovom planinskom selu radio sa volovima, a sada je nemoćan zbog gubitka jednog. Živi u nadi da će neko čuti za njegovu nedaću i pomoći mu da nadoknadi štetu. U štali pored volova gaji krave, ovce, svinje, što mu je neophodno za opstanak u ovoj surovoj vrleti.

GODISNJICA
MARKETING