Portal 072info

Bundesliga se vraća 15. maja, njemačka vlada daje zeleno svjetlo

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Bundesliga bi trebala dobiti zeleno svjetlo za povratak 15. maja nakon što je njemačka vlada izrazila spremnost na dogovor o mjerama za daljnje ublažavanje ograničenja zbog koronavirusa. Reuters tvrdi da će mjere za kontrolu širenja koronavirusa biti ublažene nakon videokonferencije s kancelarkom Angelom Merkel zakazane za sutra.

Očekuje se da će državni premijeri dati zeleno svjetlo za otvaranje tržnih centara, vjerovatno od 11. maja, a također će se omogućiti Bundesligi nastavak sezone pod strogim uvjetima, bez navijača na stadionima.

Njemačka je već jučer načinila korake prema normalizaciji stanja, muzeji i frizerski saloni su otvoreni pod strogim uvjetima, crkve su otvorile svoje vrata, a rad su nastavile više tvornica automobila.

Njemačka je bila uspješnija od ostalih velikih evropskih država u usporavanju širenja virusa. Procjenjuje se da sada svakih sto nositelja virusa u prosjeku inficira samo 74 drugih, što je znatno ispod vrijednosti 100 u kojoj se moraju uvesti nova ograničenja.

Njemački klubovi su se vratili treninzima prošlog mjeseca s ograničenjima uoči planiranog povratka na puni trening, a potom i utakmice ovog mjeseca.

Klix

Podijelite članak
  • 23
    Shares