Bundesligaši postigli dogovor o nastavku prvenstva, čekaju samo odobrenje vlasti

Podijelite vijest

Njemačka Bundesliga trebala bi biti prva velika evropska nogometna liga koja će se nastaviti nakon što je 36 klubova iz prvog i drugog ranga takmičenja postiglo dogovor o nastavku prvenstva. Klubovi u njemačkoj Bundesligi i 2. Bundesligi spremni su da se vrate na teren 9. maja, ali ovu odluku još uvijek trebaju potvrditi vlasti, odnosno političari i zdravstvene institucije, rekao je prvi čovjek Bundeslige – Christian Seifert.

Odluka bi trebala biti poznata u narednim danima nakon što predstavnici vlasti održe sastanke, a vjeruje se kako će biti saopćena na konferenciji za medije njemačke kancelarke Angele Merkel 30. aprila.

Utakmice bi se igrale pred praznim tribinama, a najviše 322 osobe mogu biti na stadionu tokom utakmica Bundeslige i 270 na utakmicama 2. Bundeslige, rekao je Seifert.

Nogometni savez Njemačke procijenio je kako će biti potrebno 25.000 testova za sve učesnike utakmica koje će se odigrati do kraja prvenstva, a testovi će koštati oko 2,5 miliona eura.

Postignut je i dogovor s TV kućom Sky o isplati novca za TV prava klubovima, ali će u slučaju eventualnog otkazivanja prvenstva bundesligaši morati vratiti taj novac, javili su njemački mediji.

KLIX


Podijelite vijest