AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

U petak, oko 8.34 sati, u ulici Sedrenik, općina Stari grad Sarajevo od strane N.N. osobe uz prijetnju čekićem, izvršeno je krivično djelo iz člana 289.1 KZ FBiH, /razbojništvo, na štetu JU Apoteke Sarajevo, kojom prilikom je otuđen novac u neutvrđenom iznosu.

O navedenom je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu. Na licu mjesta izvršen je uvidaj. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju, dokumentovanju i pronalasku izvršilaca navedenog krivičnog djela.

Istog dana, u 16.20 sati, dežurni za odnose sa javnošću Pete PU obaviješten je da je oko 16.15 sati u ulici Hrasnička cesta bb, općina Ilidža, fizički napadnuta osoba S.A., roden 1986. godine iz Sarajeva, od strane četiri N.N. muše osobe, od kojih ga je jedna povrijedila oštrim predmetom u predjelu desnog pazuha, kojom prilikom je zadobio /tešku tjelesnu povredu/.

Zbog osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo iz člana 172. KZ-a FBiH /Teška tjelesna ozljeda, o navedenom je obaviješten dežurni Kantonalni tužitelj u Sarajevu.

Uviđaj obavljen od strane policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju, dokumentovanju i pronalasku izvršilaca navedenog krivičnog djela.