Butković: Bit će obnovljeno svih 10 mostova koji povezuju BiH i Hrvatsku

Butković: Bit će obnovljeno svih 10 mostova koji povezuju BiH i Hrvatsku

Ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković rekao je danas u Brčkom da će, na osnovu sporazuma koji je prošle godine potpisao sa ministrom komunikacija i transporta BiH Vojinom Mitrovićem, biti obnovljeno svih 10 mostova koji povezuju BiH i Hrvatsku, te da je jedan od njih i most Brčko-Gunja.

Butković je istakao da su hrvatska Vlada, resorno ministarstvo i “Hrvatske ceste” izrazili spremnost i odlučnost da po uzoru na Svilaj i Bosansku Gradišku nastave još snažnije gradnju i obnovu svih mostova koji povezuju dvije zemlje.

Govoreći o odluci o tranzitnom prevozu preko graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske, Butković je istakao da nije bilo nikakvih zabrana ni ograničenja proteklih 12 godina, koliko je odluka na snazi.

On je rekao da Hrvatska nije preduzimala nikakve radnje da se ograniči tranzitni prevoz u Hrvatsku i da će to pitanje biti riješeno u saradnji sam Ministarstvom komunikacija i transporta u Vijeći ministara BiH na kvalitetan način.

“Obuhvatićemo sve granične prijelaze, kompletan tranzit i dozvoliti formalno odlukom da to bude legalno, onako kako bude interes BiH”, pojasnio je Butković.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica