BZK PREPOROD: Upriličen program ‘Priča o Bosni’ (FOTO)

BZK PREPOROD: Upriličen program ‘Priča o Bosni’ (FOTO)

IMG_0131
Foto: Benjamin Hazić/072info

Program pod nazivom 'Priča o Bosni' koji se održava u sklopu vjersko-kulturne manifestacije 'Lastavica' 2013. a koju organizije Muftijstvo zeničko upriličena je sinoć na platou ispred Doma armije a u organizaciji BZK 'Preporod'.

Manifestacije je svečano otvorena 06. avgusta 2013. godine na zeničkoj Musali, a dok je preksinoć na tvrđavi Vranduk održano 'Večer Kur'ana', a sinoć se na platou Lastavice održao prigodan mevludski program. Centralni vjerski program vjersko-kulturne manifestacije 'Lastavica' 2013. počeo je danas u 11.00 sati na platou Lastavica.

U sinošnjem kolažnom kulturno-umjetničkom programu priču i ljubav prema našoj domovini BiH iskazali su islamskom duhovnom muzikom, sevdalinkama, folklornim igrama i prigodnim kazivanjima o Bosni. Pored članova Bošnjačke zajednice kulture 'Preporod' sinoć su nastupili i gosti iz Viteza, Ženski hor 'Fatma' kao i Kulturno-umjetničko društvo 'Gradina' iz Gradišća. Prije samog početka, pozdravne riječi za sinošnju prigodu uputila je i gospođa Amna Sofić, predsjednica BZK 'Preporod' Zenica.

Kako je to sinoć izgledalo pogledajte u fotogaleriji Benjamina Hazića.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica