AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

U povodu mjeseca ramazana, Bošnjačka zajednica kulture (BZK) “Preporod” organizira sutra, sa početkom u 20 sati, jednosatni online predramazanski koncert “U susret ramazanu”, koji možete pratiti i na Facebook stranici portala 072info, koji je ponosni medijski pokrovitelj ovog događaja.

Prema riječima Mirze Husetića, predsjednika BZK “Preporod”; zbog pandemije koronavirusa koncert nije moguće održati kao ranijih godina, zbog čega su odlučili iskoristiti moderne tehnologije i tako “ući u domove ljudi širom zemlje i svijeta”.

-Na koncertu će učestvovati Narodni orkestar BZK “Preporod”, uz sve odredbe i poštivanje socijalne distance, u našoj velikoj sali koji će prenositi Vaš portal Facebook stranica “Preporoda”, kao i portal biserje.ba – informativni magazin BZK “Preporod” BiH – najavljuje Husetić.

Ističe da će koncert trajati sat vremena, tokom kojeg će na repertoaru biti sevdalinke i ilahije, odnosno onaj kojeg “Preporod” već dugi niz godina izvodi.

-Moram napomenuti da BZK “Preporod” od obnoviteljske Skupštine 1991. godine pa sve do danas održava predramazanske koncerte, tako da nismo htjeli ove godine prekinuti tradiciju – naglašva on.

Na kraju ističe da im u realizaciji brojnih projekata najveću pomoć pruža Grad Zenica, a da su, zbog pandemije koronavirusa, izvršili dezinfekciju i čišćenje prostora Doma armije u čemu im je, također, pomogla Gradska uprava.