AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Kultura

Danas je u prostorijama Muzeja Grada Zenica snimljena prva u nizu dijaloških emisija pod nazivom “Bošnjački dijalozi”, a u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” gradsko društvo Zenica.

Nizom ovih emisija predstaviti ćemo eminentna imena kulturne, akademske i političke scene kako u gradu Zenica tako i šire, a sve s ciljem očuvanja i promocije bošnjačke kulture i tradicije, očuvanja identiteta našeg grada Zenice i naše nam domovine, Bosne i Hercegovine.

Aktivno učešće u snimanju emisije imaju mladi ljudi, članovi naše akademske zajednice, jer vjerujemo da su u Zenici kao univerzitetskom centru srednje Bosne upravo oni promjena i nada u bolje sutra.

Naš prvi gost bio je uvaženi gospodin Besim Spahić, načelnik Općine Zenica u periodu od 1992. do 1997. godine, ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj, poslanik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, vrsni pisac, domoljub i čuvar mnogih historijski značajnih priča.

Gospodinu Spahiću Bosna je u srcu i duši, stoga za sebe kaže da je ponosni Bošnjak, Bošnjanin, Bosanac.

O čemu su to razgovarali gospodin Spahić i mladi studenti iz Zenice uskoro pogledajte u prvoj emisiji “Bošnjački dijalozi”. Ovom prilikom upućujemo posebnu zahvalnost našem prvom gostu, s kojim smo otvorili naš ciklus emisija, ali i direktoru JU Muzej grada Zenica gdinu Adnadinu Jašareviću koji nam je ustupio prostor za realizaciju emisije.

Cijenjene građane Zenice kao i šire pozivamo da prate novi projekat i svojim dobronamjernim sugestijama budu faktor razvoja nove ideje BZK „Preporod“ u Zenici. Jer, vrijeme je za bošnjački preporod!

Napomena: Emisija je snimljena uz poštivanje svih epidemioloških mjera.