Portal 072info

BZK “PREPOROD” ZENICA: U srijedu, 5. avgusta, promocija knjige Dine Pašalića

8406EE7D 9DEF 4DF6 BB58 9757828CCCCE
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” organizira promociju knjige “Opstanak tradicionalnih medija u “suživotu” sa internet portalima”, autora Dine Pašalić, magistra i dugogodišnjeg novinara “Dnevnog avaza”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Knjiga se sastoji iz osam glava. U prvoj je dat prikaz historijata i obilježja medija kao i njegovih podvrsta. Ovdje čitaoci spoznaju o općim karakteristikama svakog medija ponaosob. Drugi dio je primat dao osobenostisma štampane i elektronske knjige, njihovom preplitanju, prednostima i jedne i druge. Svako istraživanje zahtijeva svesrdnu analizu, tako da u trećoj glavi imamo i prikaz analize tradicionalnih i novih medija. Vrijednost novih medija je, također, opisana u ovoj glavi, a u četvrtoj je fokus stavljen na etiku i njene principe kada je u pitanju izvještavanje u medijima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Peta glava u svoj opus stavlja uzročnike i potrebu za kombinovanjem tradicionalnih i novih medija, šesta se bavi praksom, odnosno autorovim doživljajem i radom kako na tradicionalnim tako i na novim medijima. Sedma glava daje spektar istraživanja na temu „Opstanak tradicionalnih medija u „suživotu“ sa internet portalima“. U posljednjoj glavi autor daje svoj osvrt i realne prognozekada govorimo o tome kako su nekada izgledali mediji, kako je to danas, ali i šta ih čeka u budućnosti.

Promocija knjige je u srijedu, 5. avgusta, u ljetnoj bašti “Preporoda” (Dom armije), a u slučaju kiše bit će održana u Velikoj sali uz poštovanje svih mjera i preporuka usljed pandemije koronavirusa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Promotori knjige su prof.dr. Seid Masnica, recenzent, i Adnadin Jašarević, diplomirani žurnalist. Moderator promocije je Sedžida Beganović Isaković.

-Knjiga „Opstanak tradicionalnih medija u “suživotu” sa internet portalima“ autora Dine Pašalića predstavlja veoma interesantan zapis o historiji novinarstva BiH, ali i svjedočenje o odnosu prema etičnosti u medijima našeg vremena i konkretnim iskustvima jednog novinara. Njena važnost je jasnija kada se osvrnemo na novu neobičnost koju su donijeli novi mediji – ukidanje zapisivanja svih tih promjena, a uslijed samoevidentnosti i sveprisutnosti na internetu i svedostupnošću informacija na različitim ekranima. Zbog toga je objavljivanje jedne ovakve knjige, koja je proizašla iz magistarskog rada autora i stoga ima naučan pristup, značajno ne samo za akademsku zajednicu, nego i za sve koji žele dobiti uvid u promjene bosanskohercegovačke stvarnosti u pisanom obliku – kaže, između ostalog, doc.dr. Emir Džambegović, jedan od recenzenata knjige.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
FA6B297B CA72 48DB AE66 3AAF8256D702
Dizajn knjige i plakata: Adnan Dedić

Knjigu je štampao “Planjax group”, a izdavač je BZK “Preporod” Zenica. Vidimo se u srijedu, 5. avgusta, u 19.30 sati, svi ste dobrodošli. 


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 255
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Najavljena rekonstrukcija dimnjaka “Papirna”, potrebno oko 90 hiljada KM

Portal 072info

Novinar Dino Pašalić promovirao knjigu “Opstanak tradicionalnih medija u suživotu sa internet portalima”

072INFO PORTAL

FTV O PRIJETNJAMA | PAŠALIĆ: Živimo u sredini gdje svako uzima za pravo komentarisati rad novinara, a nema potrebno znanje

072INFO PORTAL
REKLAMA
KRAJ REKLAME