Portal 072info

Ćamil, Dejan i Denis osuđeni na doživotnu robiju u Nizozemskoj zbog trostrukog ubistva

Holandija ubistvo januar2020 NP
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klupko jezivih okolnosti četvorostrukog ubistva u Nizozemskoj, iza kojih stoje otac Ćamil A. i dvojica sinova Denis (32) i Dejan (34) srbijanskog porijekla, osuđenih u novembru prošle godine na kazne doživotnog zatvora, odvija se i dvije godine nakon stravičnog zločina koji je šokirao Skandinaviju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

U novembru 2018. godine javnost u Nizozemskoj ostala je zapanjena informacijom da je u jednoj prodavnici došlo do četvorostrukog ubistva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Zbog velikog broja žrtava i činjenice da se brutalni egzekutori slobodno šetaju, brzo je oformljen tim sa više od 80 detektiva i započeta je jedna od najvećih policijskih istraga u Nizozemskoj, piše Blic.

Ubrzo su im se na radaru pojavila trojica državljana Srbije koji u tom trenutku već duže žive na teritoriji Nizozemske i to zahvaljujući biološkom tragu Dejana A. koji je ostavio na čauri pronađenoj u prodavnici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

O zločinu je nedavno izdata i knjiga “Kwartetmoord” u kojoj je prvi put otkriveno da krivci možda nikada ne bi pronađeni da nizozemska policija nije imala Dejanov DNK u bazi podataka.

Naime, on je 25. maja 2012. godine izveden pred sud u Alemu jer ga je djevojka prijavila za zlostavljanje. Najprije je oslobođen i biološki podaci su obrisani iz evidencije, ali je nakon žalbe suđenje ponovo održano i tako se njegov DNK našao u policijskoj evidenciji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Policija je oko 14 sati primila poziv da se čula pucnjava u jednoj uzgajivačnici kanabisa u mjestu Enschede. Kada su došli na lice mjesta, službenici su najprije na ulazu u prodavnicu pronašli vlasnika radnje Tuana Nguiena, a unutra još tri tijela Artura Sargsiana (34), Maksa Klasena (62) i Maijkela Akfidana (27), svi sa prostrelnim ranama.

Policija je na osnovu dokazana prikupljenih na licu mjesta utvrdila da je na žrtve pucano iz dva pištolja sa male razdaljine, da je sasvim sigurno bilo više počinioca i izuzeti su snimci sa sigurnosnih kamera.

Ostatak šokantne priče pročitajte na OVOM linku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME