Ćamil Duraković: Pružam ruku jer sam tako odgojen, radit ću u interesu Bošnjaka i svih građana RS

durakovic
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Gost ovosedmičnog izdanja Crvene olovke bio je novoizabrani potpredsjednik RS iz reda Bošnjačkog naroda Ćamil Duraković.

U toku intervjua, Duraković se osvrnuo na pobjedu na općim izborima, saradnju sa “Pokretom za državu”, koji će prvi potezi biti koje će uraditi kada zvanično preuzme funkciju, na saradnju sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom….

Kako ističe Duraković, Dodiku se može ponuditi stabilnost u RS kako bi on prihvatio saradnju.

-Ja vjerujem da Milorad Dodik želi svim građanima entiteta RS da žive bolje, naprednije. Ne vjerujem da on želi loše time što je nešto izjavio. Mi smo tamo, mi tamo živimo i dijelimo realnost sa našim sugrađanima, Srbima, Hrvatima i Ostalima. Ako neko tu realnost u BiH ne razumije taj nije za BiH. Sve što više izlazimo iz te realnosti više problema imamo. Mene zanima da smo mi Dodikova realnost. Nas 100.000 živimo na prostoru gdje je on predsjednik. Dakle Milorad Dodik je naš predsjednik. Ja ne tražim od Milorada da se drastično promijeni, nego da mu prenesem selam iz Srebrenice, nije njemu ni to strano, znamo mi jedni druge vrlo dobro – rekao je Duraković.

Avaz