4 42
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Predsjednik Skupštine u Srebrenici Ćamil Duraković posljednjih dana suočava se s brojnim uvredljivim komentarima, a jedan od njih glasi “Nož, žica, Srebrenica”. 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik

Duraković objavio gnusne poruke
Duraković objavio gnusne poruke Foto: Printscreen
FIXGEHALT

Naime, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao na smjenu predsjednika Skupštine Općine Srebrenica Ćamila Durakovića. Dodik je ovo učinio nakon što je Duraković odlučio podnijeti krivičnu prijavu protiv novinara RTRS-a Branimira Đuričića zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Potom se Duraković našao na meti gnusnih uvreda koje su upućene nakon Dodikove inicijative.

– Treba ga smjeniti, što ga nisu bili 1995. kao ostale. Nož, žica, Srebrenica – jedan je od komentara upućenih Durakoviću.

LIDER

Koalicija “Moja adresa: Srebrenica”

Podsjećamo, iz Koalicije “Moja adresa: Srebrenica” oglasili su se saopćenjem nakon što je, kako su kazali, “član Predsjedništva BiH Milorad Dodik putem TV ekrana nametnuo lokalnim političarima u Srebrenici smjenu Ćamila Durakovića”.

– Član Predsjedništva BiH kontinuirano se protivi nametnutom zakonu visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko) o zabrani negiranja genocida, a jučerašnjim svojim istupanjem pokazao je da zapravo politiku u Srebrenici ne vode lokalni političari već rade onako kako im se nametne – naveli su u saopćenju.