Čaše nikada ne biste trebali spremati naopako, razlog je jednostavan

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Mnogi u svojoj kuhinji čaše skladište okrenute naopako, kako bi se manje prašile. Međutim, to nije dobro čini, a razlog je otkrio jedan TikToker.

U kratkom TikTok videosnimku, koji je pogledalo više od 3,6 miliona korisnika društvenih mreža, Bs Hidden Secrets je objasnio zašto ne treba čuvati čaša naopačke. On je ljude upozorio da promijene naviku postavljanja čaša na ovaj način.

@bs.hidden.secrets 🥛 #kitchenhacks #lifehacks #learnwithtiktok #fypシ ♬ original sound – bs.hidden.secrets

Otkrivajući koliko to može biti opasno, pozvao je ljude da promijene naviku stavljanja nIako većina ljudi svoje čaše sprema naopako, jedan stručnjak na TikToku otkrio je kako je to zapravo sasvim pogrešno te ozbiljno šteti kvaliteti i čvrstoći vaših čaša.

ČITAJ JOŠ:  Topla ili hladna voda prilikom čišćenja: Stručnjaci otkrili koja daje bolje rezultate i štedi novac

”Rub čaše je najkrhkiji dio. ‘Kad ga stavite naopako, nosi težinu cijele čaše”, objasnio je te dodao da to znači da će s vremenom postojati veća vjerojatnost da će se staklo razbiti.

Neke čaše za piće imaju vrlo osjetljiv rub koji nije napravljen da izdrži cijelu težinu čaše. S toga nemojte skladištiti čaše naopako, jer će to dovesti do pretjeranog pritiska na rub i na kraju može razbiti čaše.

TikTok profil Bs Hidden Secrets je dugo bio omiljen za one koji žele saznati korisne savjete za koje mogu primjeniti u domaćinstvu.

ČITAJ JOŠ:  Voda koja prokuha dva puta je veoma štetna

Klix

GODISNJICA
MARKETING