x 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 8, 2021 @ 19:20
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Barcelona je u subotu objavila da je imenovala Ćavija Hernandeza (Xavi) za novog trenera sa ugovorom do 2024, nakon što je smijenjen nizozemski stručnjak Ronald Kuman (Koeman).

NER FIT

Legendarni veznjak danas je i zvanično potpisao na stadionu Kamp Nou ugovor, te je službeno predstavljen kao novi trener Barcelone.

Ćavi je potom govorio za medije, pozdravio navijače, slikao se na kupi Barcelone i obavio razne druge protokole kao i njegovi prethodnici.

– Sve se dogodilo jako brzo, a ta tri, četiri dana su promijenili naše živote. Usput, sretan rođendan mojoj supruzi koja danas puni 40 godina. Mogu obećati da ću se odreći mog života kako bi ovaj projekt uspio. Želim pomoći barceloni da mirno plovi i da pobjeđuje, kazao je Ćavi. 

Tekst se nastavlja nakon reklame

Nije krio da mu je drago što je u Barceloni danas naišao na neke igrače s kojima je do jučer dijelio svlačionicu.

– Velika je prednost poznavati Busketsa (Sergio Busquets), Pikea (Gerard Pique), Albu (Jordi Alba)… i druge koji su mi bili saigrači. To je velika stvar. Ekipa je dobra, talenat je tu, a svojim iskustvom ću pomoći ekipi da dođe do titula. Kad me predsjednik zvao, bio sam sretan. Bio sam odabran. Velika su očekivanja i mnogi bi željeli da Barca odmah igra savršeno. To je iluzija, kazao je nekad sjajni veznjak.

Ćavi je s Barcom osvojio 25 trofeja, od čega četiri Lige prvaka, te osam titula španskog prvaka.

LIDER