CBS u jutarnji program uvrstio pjesmu “Ne volim te Alija”, reagirao Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Amra Šabić-El Rejes (Rayess), ugledna profesorica i književnica iz BiH koja živi u SAD, oglasila se na Facebooku gdje je pisala o incidentu koji se dogodio na kanalu TV kuće CBS. 

Naime, Džon Dabkovič (John Dabkovich), koji radi jutarnji program CBS-a u Sakramentu, je u program uvrstio nacionalističku pjesmu Baje Malog Knindžeta “Ne volim te Alija”. 

Šabić-El Rejes je željela podijeliti vijest da je Upravni odbor Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike reagirao na ovaj incident koji glorificira genocid i ratne zločine izvršene nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini tokom 1990-ih godina. Navodi kako CBNA zahtijeva od CBS-a javno izvinjenje, ali i da učini sljedeće:

– Sprovede istragu vezanu za ovaj incident i da srazmjerno rezultatima istrage Džon Dabkovič snosi odgovornost za glorifikaciju genocida koja inspiriše rasizam, ekstremizam i mržnju u SAD-u i globalno, da se od strane CBS-a pozovu predstavnici naše zajednice u SAD-u da se odradi obrazovna sesija sa svim slanovima CBS kolektiva u Sakramentu kao i da se obezbijedi segment u kojem bi članovi naše zajednice educirali publiku o genocidu nad Bošnjacima jer je to u interesu, ne samo Bošnjaka Amerikanaca, nego kompletne američke publika. Jedino na ovaj način, kroz edukaciju, se mogu izbjeći ponovne greške – napisala je Šabić-El Rejes.

Ona je dodala da Kongres Bošnjaka odrađuje fantastičan posao u SAD u educiranju javnosti i zastupanju interesa Bošnjaka Amerikanaca.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING