Portal 072info

ČEKANJE NA ZAOBILAZNICI: U tunelu Vranduk privremeno u potpunosti obustavljen saobraćaj

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, privremeno je potpuno obustavljen saobraćaj.

Zbog ponovo nenajavljeno asfaltiranje zaobilaznice Tetovo – Nemila , došlo je do zastoja u prometu i na zaobilaznici. Iz pravca Zenice se u velikoj koloni se čeka već 45 minuta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME


Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najavljen je početak radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-5 Vitez (raskrsnica na obilaznici Vitez), na mjestu izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Donji Vakuf-Travnik, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na graničnim prelazima na sjeveru BIH pojačana je frekvencija vozila, izdvajamao granične prelaze Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na jugu BiH, duža zadržavanja bilježimo na graničnom prelazu Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta
graničnog prelaza Brčko-Gunja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dani vikenda su pred nama tako da je pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Podijelite članak
  • 98
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Odron na putu Nemila – Bistričak (FOTO)

072info.com

Tri osobe povrijeđene u nesreći na putu M-17

072info.com

STRAVIČNA NESREĆA KOD MAGLAJA: U sudaru Renoa i Jamahe poginuo motociklista

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME