Portal 072info

ČEKANJE NA ZAOBILAZNICI: U tunelu Vranduk privremeno u potpunosti obustavljen saobraćaj

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, privremeno je potpuno obustavljen saobraćaj.

Zbog ponovo nenajavljeno asfaltiranje zaobilaznice Tetovo – Nemila , došlo je do zastoja u prometu i na zaobilaznici. Iz pravca Zenice se u velikoj koloni se čeka već 45 minuta.


Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Najavljen je početak radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-5 Vitez (raskrsnica na obilaznici Vitez), na mjestu izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Donji Vakuf-Travnik, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima na sjeveru BIH pojačana je frekvencija vozila, izdvajamao granične prelaze Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na jugu BiH, duža zadržavanja bilježimo na graničnom prelazu Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta
graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama tako da je pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Podijelite članak
  • 98
    Shares

Počitajte još

Autoceste FBiH: Nije moguće izvršiti izmjenu trase autoceste Koridora 5C kroz Nemilu

Redakcija

Do kraja mjeseca dvosmjerni saobraćaj kroz tunel Vranduk

Redakcija

VAŽNO OBAVJEŠTENJE: Večeras potpuna obustava saobraćaja u tunelu Vranduk

072info