Čekao sam poziv Safeta Sušića, ali sada je već kasno

Podijelite vijest

susic1

Adis Husidić, mladi vezista američkog MLS tima LA Galaxya, očekivao je poziv selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safeta Sušića. Međutim, barem ne do sada, Husidić je bez poziva među Zmajeve.

Ovaj 23-godišnjak proteklu sezonu odigrao je sjajno, na 32 utakmice postigao je osam golova, iako je po vokaciji vezni igrač, playmaker.

adis-baggio-husidicRazmišljao je selektor Safet Sušić o pozivanju Husidića u reprezentaciju, ali Adis možda ipak nikada neće dočekati priliku o kojoj Sušić govori. Jer, iz američke fudbalske federacije konstantno “oblijeću” oko njega.

“Odmah da vam kažem da je, na moju žalost, Amerika zainteresovana daleko više nego moja Bosna. Trener i selektor Bob Bradley mi je rekao da me prati u stopu, na svakoj utakmici, ali da je jedini razlog zašto me još nije pozvao loša sezona mog bivšeg kluba prošle sezone”, kazao je Husidić.

Baggio, kako mu je nadimak i kako ga zvanično zovu i novinari i saigrači, igra na poziciji centralnog veznog igrača. Izuzetno je tehnički potkovan, visok i snažan.

zmajevibih7.blogspot.com