Čekićem za meso napala komšinicu jer je sumnjala da je u ljubavnoj vezi sa njenim mužem

Podijelite vijest

“Otključavala sam ulaz zgrade kada sam osjetila tri udarca u glavu. Iza mene je stajala nepoznata žena koja me je udarala tupom stranom satare na kojoj je čekić za meso. Krv je liptala na sve strane.” Ovim riječima počinje dramatičnu ispovijest Nišlijka Ljubinka Jovanović (61), koju je ispred zgrade u Ulici Branka Krsmanovića ni krivu ni dužnu, čekićem za meso napala i povrijedila Ljubinka G. (73).

Starica je nakon privođenja u policiju izjavila da je posumnjala da je komšinica iz susjedne zgrade u ljubavnoj vezi sa njenim mužem, ali da je, pošto ju je izudarala, uvidjela da se radi o pogrešnoj osobi.

-Sva sam bila u krvi koja se slivala niz glavu. Krvava mi je bila i jakna i bluza pa čak i patike. Ne poznajem ženu koja me je napala, starija je od mene jedno 10 godina, nikada je nisam vidjela što me je još više zbunilo. Ona se samo okrenula i počela da bježi. Išla sam za njom, a ona mi je dovikivala: “Bježi, bježi”… Počela sam da vrištim i da dozivam pomoć, priča Ljubinka.

Vriske je prvi čuo jedan stariji komšija iz zgrade koji je pokušao da pomogne napadnutoj ženi.

 -On je dotrčao ali zaradio povredu prsta a Ljubinka G. je pokušala i da ga ujede za ruku. Srećom, u blizini se zadesio i neki policajac u civilu koji je staricu koja je izvršila napad zadržao do dolaska patrole policije. Inspektori su je uveli u kola, ona je samo sjedila na zadnjem sjedištu automobila i nemo gledala u jednu tačku, kaže jedna od komšija iz zgrade.

Marko Jovanović, sin napadnute žene, bio je na poslu u vrijeme kada je njegova majka prioživljavala dramatične trenutke.

-Vidio sam majčin broj na telefonu. Kada sam se javio, čuo sam glas komšinice koje je zvala sa njenog telefona: Dođi hitno neka žena ti je majku udarila u glavu. Odmah sam došao sa posla. Kada sam čuo šta se desilo, naježio sam se. Mogla je da je ubije da je udarila u glavu drugom stranom satare, kaže Marko.

Povrijeđena Ljubinka Jovanović je odmah odvezena u bolnicu gdje su joj previjene rane.

-Snimili glavu, ušili mi četiri kopče na tjemenu, dali antibiotike… Još sam u velikom šoku. Juriću ovu ženu što me je napala na sudu do kraja. Ja sam udovica, živim miran i skroman život. Ostala sam bez muža iznenada, bez jedine osobe koja mi je najviše značila u životu. Meni je ovo poražavajuće. Šta će ljudi da pomisle sada. Ni kriva ni dužna sam se našla u ovoj priči, jada se Ljubinka Jovanović.

Starica osumnjičena za nasilničko ponašanje

Ljubinka G. je poslije saslušanja i konsultacija sa tužilaštvom osumnjičena za nasilničko ponašanje, ali je puštena da se brani sa slobode. Ona je poslije privođenja izjavila da je nanijela povrede Jovanovićevoj jer je mislila da je u ljubavnoj vezi sa njenim suprugom.

-Kada se okrenula, vidjela sam da se radi o pogrešnoj osobi, izjavila je ona nakon privođenja.

blic.rs