Portal 072info

Ćelave muškarce žene smatraju muževnijim i dominantnijim

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ukoliko ste ćelavi, uopšte nemojte brinuti već se ponosno obrijte i nikako nemojte nositi tupe ili češljati kosu sa jedne na drugu stranu glave. Najnovije istraživanje pokazuje da žene smatraju obrijane muškarce samouvjerenijim.

Američka Asocijacija za gubitak kose navodi da će dvije trećine muškaraca do 35 godine izgubiti dio kose, dok će do 50. godine 85 odsto iskusiti značajan gubitak kose. Zato poručuju da ovo nikako ne bi trebalo doživljavati kao lošu stvar, već da treba objeručke da je prihvate i samouvjereno obriju glavu. Tačno objašnjenje zašto žene smatraju ćelave muškarce privlačnijim još nije utvrđeno.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Prema jednoj teoriji, žene gledajući u muška lica prvo primjećuju kosu, a u slučaju njenog nedostatka pažnja se usresređuje na oči, koje imaju daleko veći utisak. Druga teorija navodi da žene povezuju muškarce sa obrijanom kosom sa bebama pri čemu materinski intinkt dolazi do izražaja.

Također, što se brkova i brade tiče, žene su podijeljene između kratkih brada i potpuno obrijanog lica. Ono u čemu su bili saglasne, jeste da mora da bude uredan. Novo istraživanje objavljeno je u Social Psychological & Personality Science. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

cafe.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6