„Čelične djevojke“ upisale još jednu pobjedu u nizu

ilustracija
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

kos

Košarkašice KŽK Čelik zabilježile su protiv Celja fantastičnu pobjedu rezultatom 71:57, u okviru 6.kola Međunarodne regionalne lige u Areni Zenica pred oko 1000 posjetilaca.

Od samog početka domaće košarkašice su nametnule svoj ritam igre, efikasno u napadu i čvrsto u odbrani što najbolje govori rezultat prvog poluvremena 40:19. Drugi dio su košarkašice Celja malo bolje odigrale, ali ipak, domaća ekipa je u ovoj utakmici djelovala fantastično i nisu dopustili gošćama da ih značajnije ugroze.

Nakon Crvene Zvezde u samo sedam dana je u Areni „pala“ i do sada neporažena ekipa regionalnog takmičenja, Celje. Ovom utakmicom košarkašice Čelika su pokazale da svakim danom sve više napreduju i da se radi o izuzetno dobroj ekipi sa velikim potencijalom.

Domaći sastav u ovoj utakmici su predvodile Zvjezadana Gagić sa 17, Aldijana Iriškić sa 15, te Aida Kalušić sa 12 poena. Kod Celja najefikasnije su bile James sa 17 i Tyson  sa 16 poena.

Ono što je važno napomenuti jeste da će već u subotu ekipa Čelika u Areni ugostiti tuzlansko Jedinstvo u okviru Prvenstva Bosne i Hercegovine.