Čelik dobija neočekivanog rivala u borbi za Prvu ligu?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NK Čelik je jako blizu osvajanja prvog mjesta u Drugoj ligi Centar i gotovo pa sigurno će igrati play-off za plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

U Čeliku su poslije ispadanja u najniži rang radili strpljivo i postepeno se vraćaju na veliku scenu bh. fudbala, a naredni cilj je plasman u Prvu ligu FBiH.

Izabranici Armina Duvnjaka su blizu potvrde prvog mjesta u Drugoj ligi Centar jer sedam kola prije kraja imaju 10 bodova prednosti u odnosu na pratitelje.

Kao što je poznato dva putnika u Prvu ligu iz Drugih liga se dobiju play-offom, a Zeničani bi u doigravanju mogli imati neočekivanog rivala, odnosno FK Gornji Rahić.

Iz Gornjeg Rahića su u utorak saopštili kako su učestvovali na sastanku vezanom za dobijanje licence za tkamičenje u Prvoj ligi te da će učiniti sve da dobiju licencu za Prvostepenoj komisiji zakazanoj za 11. maj.

Osim predstavnika Gornjeg Rahića i Čelika, na sastanku su bili pristuni još članovi Iskre Bugojno, Klisa iz Butorović Polja, Bosne Visoko i Famosa iz Hrasnice.

“Završen je sastanak između Nogometnog saveza Federacije BiH i klubova koji ispunjavaju uslove za dobijanje licence za takmičenje u m:tel Prvoj ligi FBiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici: FK G. Rahić, NK Čelik Zenica, NK Iskra Bugojno, FK Klis Buturović Polje, NK Bosna Visoko i FK Famos Hrasnica.

Za takmičenje u m:tel Prvoj ligi Federacije BiH tražitelj licence treba ispunjavati sljedeće kriterije: sportski kriterij, infrastrukturni kriterij, kriterij za osoblje i administraciju, zakonski kriterij i finansijski kriterij.

Prvostepena komisija zasijeda 11. maja gdje će se odlučiti koji timovi ispunjavaju sve navedene kriterije za ulazak u viši rang.

Kolektiv Fudbalskog kluba Gornji Rahić će uložiti maksimalne napore kako bi ispoštovao svaki od kriterija kako bi se ime našeg kluba našlo među kuglicama na žrijebanju parova play-offa za ulazak u m:tel Prvu ligu FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Našim predstavnicima bila je čast sjediti za istim pregovaračkim stolom sa predstavnicima renomiranih klubova sa velikom i dugogodišnjom tradicijom”, saopšteno je iz Gornjeg Rahića.

Inače, FK Gornji Rahić je trenutno na 9. mjestu na tabeli lige Druga liga FBiH – Sjever.

SportSport.ba