Portal 072info

Čelik dobio licencu za narednu sezonu!

Odlukom Drugostepene komisije za licenciranje Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Nogometni klub Čelik dobio je licencu za takmičenje u BH Telecom Premijer ligi u sezoni 2017/18. Nakon što je ekipa izborila ostanak na terenu, sada su otklonjene i sve administrativne prepreke i Čelik se naredne sezone ponovo takmiči u društvu najboljih!

Ovaj proces ne bi bio moguć bez velike podrške članova kluba kao i građana koji su dobrovoljnim prilozima pomogli da se riješi značajan dio dugovanja. Klub će uskoro objaviti i prikupljeni iznos te imena onih koji su pomogli klub te će im podijeliti i zahvalnice za njihovu pomoć u procesu licenciranja – svaki doprinos je jednako bitan! Istovremeno, zahvaljujemo se i Gradu Zenici za pruženu pomoć u ostvarivanju ovog cilja u interesu građana Zenice, ugleda našeg grada kao i kompletne regije centralne Bosne kao Čelikovog bazena na koji računa.

U ovom procesu je izmiren veliki iznos dugovanja te su se stekli uslovi i da se skinu i neke blokade na računu kluba što je naredni korak u postupanju rukovodstva kluba. Ipak, najveća prepreka i blokada ostaje dugovanje prema Poreznoj upravi FBiH koja egzaktno potražuje 2.653.683,15 KM glavnice i troškova postupka na 120 mjesečnih rata u iznosu od 22.114,02 KM koje klub nije u mogućnosti sam servisirati bez obećane podrške Grada Zenice. Ovo je sve jasno predočeno u zapisniku koji je klub javno objavio i dostavio gradskim vlastima koje pozivamo još jednom da klub pomognu u servisiranju ovog dugovanja i ispune svoja obećanja – od kluba su oduzeti poslovni prostori od čijih zakupnina se isti može i servisirati, ne želimo ugrožavati ostale sportske kolektive!

 

nkcelik.ba

 

Podijelite članak