Čelik gostuje Krupi, Jusufbegović: Domaćin je rasterećen, a mi moramo ostvariti pozitivan rezultat

Nogometaši Čelika u subotu će na teško gostovanje kod ekipe Krupe, koja ih je u prvoj utakmici jesenas rezultatom 1:2 pobijedila na Bilinom polju. Ipak Zeničani sada imaju znatno jači sastav, te su prošli kompletne pripreme za razliku od prvog dijela sezone.

Nakon dva remija protiv Zrinjskog i Viteza, crno-crveni i protiv Krupe žele da ostvare pozitivan rezultat, koji je sve osim poraza. Strateg Zeničana uoči naredne utakmice ima dosta problema oko sastavljanja ekipe, ali se nada povoljnom rezultatu, protiv kvalitetnog protivnika.

“Očekuje nas veoma teška i zahtjevna utakmica protiv kvalitetnog protivnika. Krupa je ekipa koja ima veoma brze igrače prema naprijed, ali i igrače koji znaju da kontrolišu loptu kada je imaju u posjedu, također jače strane su im transformacija i igra jedan na jedan. Oni sigurno znaju šta hoće, psihološki su rasterećeni jer su svoj prevashodni cilj u ovoj sezoni ostvarili. Kod kuće su veoma jaki, te su sasvim zasluženo na poziciji na kojoj se trenutno nalaze“ pohvalio je trener Zeničana narednog protivnika.

Uprkos problemima oko sastavljanja ekipe, protiv Krupe se očekuje pozitivan rezultat.

„Šivšić i Sadiković su upitni zbog povreda, Brkovića nema 10-12 dana, Hećo ima kartone, dok Stokić još nije riješio status. Za Šivšića imamo alternative u vidu Husića i Burekovića, dok umjesto Sadikovića ako ne bude mogao na desnom beku će zaigrati Islamagić, iako razmišljam i o Mašiću, koji ima nekih problema i upitno je hoće li danas trenirati. Imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača, nadam se da oni koji dobiju šansu da će je iskoristiti, imamo i mi svoj cilj, nadamo se pozitivnom rezultatu protiv Krupe“ kazao je Jusufbegović.

Vjerovatni sastav Čelika:Ružić, Sadiković (Islamagić), Jusić, Regoje, Šivšić (Husić), Sakan, Šišić, Salčinović, Haurdić, Dilaver i Karić.

Sportzdk.ba