Portal 072info

Čelik i Željezničar podijelili bodove na Bilinom Polju

Fudbaleri Čelika i Željezničara u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige odigrali su neriješeno (1:1) na Bilinom Polju.

Prvo poluvrijeme derbija krenulo je minutom šutnje za preminulog nekadašnjeg omladinca Čelika, Vedada Šabanovića. Samo prvo poluvrijeme nije ponudilo puno. Par dalekometnih šuteva koji su završavali pored golova obe momčadi. Jedini šut vrijedan pomena je pokušaj Danijala Brkovića iz 45 minute koji brani Vedran Kjosevski, golman Željezničara. Na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme je ponudilo dosta više u odnosu na prvi dio.

Prvi su zaprijetili domaći u 64 minuti kada Brković atraktivno škaricama pokušava ali njegov šut sa gol linije izbacuje Stevanović. Minut kasnije prijeti i Željezničar preko Lendrića a u nastavku akcije i Dino Bevab pokušava ali njihove šuteve brani golman Čelika, Branislav Ružić.

Ružić se istakao i u 79.minuti kada odlično brani šut Lazića a nedugo zatim i Beganovića. U 81 minuti Željezničar stiže do zasluženog vodstva. Centaršut Miroslava Stevanovića u gol pretvara Samir Bekrić.

Čelik je nakon primljenog gola krenuo ofanzivnije a to im se isplatilo već nakon četiri minute. Husić u kaznenom prostoru obara Plisku a sa bijele tačke siguran je bio Marin Popović koji donosi poravnanje i kasnije će se ispostaviti i konačan rezultat ovog susreta.

Čelik: Ružić, Šivšić, M.Popović, Brković (od 90.minute Nadžak), G.Popović, Pezer, Hećo, Marković, Pliska, Hrkać, Smriko (od 60.minute Zeljković)

Željezničar: Kjosevski, S.Stevanović, Boccaccini, Jahić, Bekrić, Bevab (od 76.minute Lazić), Beganović (od 89.minute Toskas), Lendrić (od 70.minute Nikolić) , Radinović, Husić, M.Stevanovića

Žuti kartoni: Šivšić, Pezer, M.Popović (Čelik) Beganović, Radinović, Toskas (Željezničar)

K. Jašarević za 072info

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak