Portal 072info

ČELIK (JOŠ) NIJE SPREMAN: Na turniru u Goraždu jedan poraz i jedna pobjeda

Rukometaši RK Čelika su ovog vikenda učestvovali na međunarodnom rukometom turniru ,,Mirsad Hurić” u Goraždu, gdje su zabilježili jedan poraz (protiv domaćina RK Goražda – 24:23) i jednu pobjedu (protiv RK Radničkog iz Kragujevca, trećeplasirane ekipe Super lige Srbije – 31:25 za Čelik).

Pobjednik turnira je sarajevska Bosna, koja je u finalnom susretu teškom mukom svaladala domaćina RK Goražde tek u završnici utakmice, a RK Bosna je prvi put povela tek oko 50. minute igre (rezultat – 28:23 za Bosnu).

– Nismo još spremni ni fizički, a pogotovo taktički. Iako svakodnevno radimo pakleno po dva puta dnevno, mi imamo tek 21 trening iza nas. Kasno smo počeli sa pripremama (7. avgusta). Sada smo negdje oko 50 odsto spremnosti ekipe za prvenstvene okršaje a za potpunu spremnost treba nam još desetak dana žestokih priprema. Ono što je najvažnije – na ovom turniru smo vidjeli šta ko može a šta ne može. U Goražde je putovalo 21 igrača, od kojih su četiri golmana i to je neki optimalan broj ekipe. Ipak, može se lako destiti da se nekim igračima nakon završenog potpunog procesa priprema zahvalimo na daljoj saradnji i u tom smislu može biti i nekih iznenađenja – možda ćemo se zahvaliti do sada i nekim nezamjenljivim prvotimcima. Nije u pitanju znanje – nego borbenost i voljni momenat. Onaj ko želi da igra za ,,Čelik” mora biti profesionac 100 posto – izjavio je trenar ,,Čelika” Milanko Savčić.

Inače, u dvije utakmice (protiv Goražda i kragujevčana) trener Savčić je izveo dvije gotovo potpuno različite ekipe. U prvoj utakmici protiv RK Goražda su igrali na golu Hadžihasić, te Ivančev (6 golova), Martić (2), Memić, Aldin Begagić (4), Mehanović (4), Kadić (6), Zvekić (1), Mehić i Mujanović, a u drugoj na golu je bio Ajdin Tufekčić (Beganović), Bevrnja (5 golova), Martić (4), Memić (1), Mehanović (7), Jolović (1), Edvin Begović (igrao cijelu utakmicu i dao 5 golova), te Rekanović (1) i Zvekić (1), a još su povremeno ulazili u igru Ivančev (5), Martić (4), Adnan Begagić i Duvnjak (2).

Zbog povrede ramena i dalje nije nastupao Mirza Dervenčić, a u drugoj utakmici ni bolesni Nermin Mujanović.

Podijelite članak