Čelik Junior će sve Zeničane počastiti još jednim RUKOMETNIM SPEKTAKLOM (FOTO)

Čelik Junior će sve Zeničane počastiti još jednim RUKOMETNIM SPEKTAKLOM (FOTO)

U januaru ove godine bili smo svjedoci neviđenog rukometnog spektakla na kojem su učestvovala velika imena rukometnog svijeta iz regije. Sve je završeno velikim vatrometom uz dodjelu priznanja najboljima.

Škola rukometa “Čelik Junior” se i ovoga puta odlučila za organizaciju ove velike sportske manifestacije u našem gradu. Kako bi događaj, ali i doživljaj za sve posjetioce kao i učesnike bio što bolji organizator već vrijedno radi pet mjeseci, a očekuje ih još puno posla. 

Čelik Junior je bio i organizator Svjetskog prvenstva u rukometu za juniore u Zenici i dobio najviše ocjene, a IHF (Međunarodna rukometna federacija) je organizaciju u Zenici procjenio najboljom. Ovo što se sada sprema nije u nivou Svjetskog prvenstva nego nešto daleko veće.

“Na svjetskom prvenstvu ugostili smo oko stotinu učesnika, a u tu brojku su uračunate i službene osobe reprezentacija. Na našem rukometnom spektaklu ovoga puta bit će preko 600 učesnika, a to je dakle veća brojka (šest puta veća brojka). Nije nas nimalo strah, jer smo odavno osposobljeni da pravimo ovakve manifestacije tj. nije nam prvi put da radimo ovako nešto i svjesni smo da nije lahko. Naš trud i zalaganje će opet sve to prevazići i nadamo se da ćemo još jednom imati najbolji i najkvalitetniji rukometni spektakl u regiji. Sve što govorimo nije puka priča nego prenošenje doživljaja naših učesnika od prošle godine, a koji će nam se opet pridružiti – kazao je organizator, škola rukometa “Čelik Junior”.

Spektakl će se ove godine održati pod visokim pokroviteljstvom Premier sportskih kladionica koji su generalni pokrovitelj kompletnog takmičenja. Ostali, ali ne manje važni sponzori su Kempa Slovenija, Cockta – oficijelno piće spektakla, Select rukometne lopte.

“Iskoristili bi ovu priliku da se zahvalimo svim našim sponzorima, u prvom redu Premier kladionicama koje su ovoga puta naš generalni pokrovitelj. Cockta je naš rad prepoznala u samom početku, te se odlučila da nam pruži podršku. Kempa u sklopu web shopa www.rokometna-oprema.si će da nagradi najbolje takmičare sa odjećom marke Kempa, te u sklopu istog  shopa Select su oficijelne lopte takmičenja. Priliku koristimo da se zahvalimo i medijima koji nas prate i na najbolji mogući način promovišu ovaj događaj. U prvom redu to je portal 072info.com kao generalni medijski pokrovitelj za Bosnu i Hercegovinu, potom emisija Volim sport u okviru produkcijske kuće recproduction iz Banja Luke, zatim svi rukometni, kao i sportski portali širom regiona, ali i Europe.”– istakao je organizator.

Rukometni spektakl će se i ovoga puta održati u mjesecu januaru i to u periodu od 10.-12. januara (petak, subota  i nedjelja). Osim takmičenja u sklopu spektakla će biti organizovana i zabava, te mnoštvo nagradnih igara, a u konačnici organizovan veliki vatromet.

[flagallery gid=55]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica