ČELIK JUNIOR: Denis Serdarević u posjeti školi – Izvještaj s prvenstva

ČELIK JUNIOR: Denis Serdarević u posjeti školi – Izvještaj s prvenstva

U nedjelju je završeno 19. po redu Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometaše do 21 godine koje se održavalo u našoj zemlji, a titulu prvaka je odnijela Švedska.

72903_10151566539821247_1164760677_n

Kao portal koji je pomagao i promovisao prvenstvo, zajedno sa organizatorom istog, školom rukometa “Čelik Junior” donosimo vam izvještaj sa tri strane: učesnici, škola rukometa, Međunarodna rukometna federacija.

Od početka se znalo da grupa D u Zenici krije nekog od prvaka. Smatralo se da je to najteža grupa, da su ekipe u njoj najzahtjevnije, jer se radi o velikim profesionalcima. Iako su mnogi sumnjali da će ovako mlad rukometni kolektiv, Zenička škola rukometa “Čelik Junior”, uspjeti napraviti za “zahtjevne ekipe” fantastičnih 7 dana grupne faze, prevarili su se.

U početku da napomenemo da je Zenica jedini grad domaćin bez incidentna koji bi mogao ići na dušu organizatoru. Niti jedan propust nije napravljen, a učesnici su uživali u mnoštvu zabave koje je za njih pripremila škola rukometa. Tako su Španjolci, Šveđani, Egipčani, Kuvajčani, Brazilci i Čileanci uživali na bazenima u Vitezu, u Vranduku na tvrđavi, u specijalitetima naše kuhinje, itd. Sve navedeno im je omogučila škola rukometa poznata po odličnim organizacijama međunarodnih događaja.

Ako bi da pricamo o (ne) posjecenosti to je ono što nas ne zamara što se tice Zenice. U prosjeku svaki dan kroz Arenu Zenica prolazilo je više od 1000 ljudi. O realnoj posjecenosti ne može se govoriti ako u tom gradu igra državni tim, jer i Zenica bi imala 10 hiljada posjetilaca da je u Areni igrala Bosna i Hercegovina. Ako ne računamo utakmice kada je igrala naša zemlja, Srbija ili Hrvatska, onda je Zenica najposjeceniji grad. Naravno, sve nas veseli vidjeti pune dvorane, ali Ljubuški, Banja Luka i Sarajevu su imali tu prednost u odnosu na Zenicu.

601958_10201033830679372_2036220504_n

Član glavnog ureda IHF (međunarodne rukometne federacije), Thomas Smedzik, je koristio svaku priliku da pohvali odličnu organizaciju u Zenici. U zvaničnom izvještaju za IHF napisao je kako su u Zenici ljudi toliko susretljivi, prijateljski nastrojeni da mu je bilo teško povjerovati da je sve java, a ne san. Škola rukometa “Čelik Junior” je i za sve članove IHF-a priredila fantastičan after party nakon grupne faze u prostorijama Arene gdje su mogli uživati u specijalitetima naše kuhinje.

U Zenici je radilo preko 200 volontera raspoređenih po svim sektorima organizacije. Da je u Zenici organizacija bila odlična govori i činjenica da su menadžeri iz Zenice pozvani da vode dvoranu Skenderija tokom finalne faze prvenstva.

DENIS SERDAREVIĆ U POSJETI ŠKOLI RUKOMETA

1080584_150366295167857_1768973535_n

Denis Serdarević, mladi rukometni golman koji je na prvenstvu u našoj zemlji zasjenio mnoge i više puta vračao naše momke u utrku za pobjedu jučer je bio u posjeti školi rukometa “Čelik Junior”.

Druženje je počelo po dolasku Denisa, oko 12 sati i trajalo, prema svemu sudeći jako kratko, jer razmjena iskustava, stavova i mišljenja između Denisa i polaznika škole nema kraja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica