ČELIK JUNIOR: Najveći rukometni spektakl za mlade pod generalnim pokroviteljstvom renomirane kladionice

ČELIK JUNIOR: Najveći rukometni spektakl za mlade pod generalnim pokroviteljstvom renomirane kladionice

548487_323282587797604_1106560453_n

Nakon što se u javnost plasirala informacija da su počele prijave za međunarodni turnir za mlade interesovanja su postala ogromna. Već prvih dana prijava na adresu organizatora su počeli stizati upiti za učešće, te su se javljale ekipe sa željom da saznaju više informacija o istom.

Smatramo da je važno pomenuti da je veliki broj kompanija shvatio važnost jednog ovakvog projekta, te su se samoinicijativno javljale u želji da pomognu organizaciju istog, te da to ovoga puta bude zaista nešto neviđeno u rukometnom svijetu.

Organizator se od završetka prošlog RUKOMETNOG SPEKTAKLA “bacio” na posao, te krenuo u osmišljavanje plana, rasporeda i programa turnira. “Moramo otkriti tajnu da je kompletan program već spreman, ali iz razloga što želimo pripremiti mnoštvo iznenađenja našim učesnicima nećemo ništa otkriti do daljnjeg osim raspored takmičenja i satnice koja će biti objavljena odmah po završetku prijava”, kazali su organizatori ovog velikog turnira.

“Prva velika kompanija koja uistinu mnogo pomaže u organizaciji jeste Cockta iz Slovenije. Malo banalna stvar jeste da se upravo strane firme javljaju sa željom da pomognu organizaciju, ali kako je Cockta zahvaljujući svojoj kvaliteti postala internacionalna kompanija ovakve stvari nas i ne čude. Cockta Slovenija predstavlja oficijelno piće RUKOMETNOG SPEKTAKLA, a svi učesnici na pauzi između utakmica mogu uživati u osvježavajućim pićima ovog velikog sponzora.”, poručuju organizatori.

Slovenci su mnogo izašli u susret organizatorima, pa još jedan veliki sponzor iz Slovenije riješava mnoga pitanja koja su vezana za organizaciju. Rokometna-oprema.si, uvoznik rukometne, ali i druge sportske opreme je za pobjednike SPEKTAKLA obezbijedio odjeću marke KEMPA, a njihove lopte SELECT su oficijelne lopte turnira.

Međutim, najveći sponzor, sponzor bez kojeg kompletna organizacija ne bi bila moguća je SPORTSKA KLADIONICA PREMIER. Za divno čudo u našoj državi postoje kompanije koje pomažu ovakve događaje, a da prethodno ne moraš klečati na koljenima za pomoć. “Slali smo na stotine zahtjeva za pomoć u organizaciji, ali odgovori su bili tipa: Još uvijek nije raspisan konkurs, Ne podržavamo rukomet, naša firma preferira sponzoriranje košarkaških eventa, Sva sredstva za tu namjenu su već raspoređena, Javite se na tu i tu adresu – a nakon čega ne dobijemo odgovor. Zaista, nakon što smo poslali na stotine molbi nismo očekivali da će neko prepoznati važnost ovog projekta poput firmi van Bosne i Hercegovine, ali smo se prevarili. Sportke kladionice PREMIER su nekoliko minuta nakon našeg upita odgovorile potvrdno, te se javili telefonom i zaista kazali da se u potpunosti možemo pouzdati u njihovu pomoć, te im je želja, naravno obostrana, da budu GENERALNI POKROVITELJI. Ovim postupkom PREMIER kladionice su pokazale kolika profesionalnost je prisutna u njihovoj kompaniji, te koliko su zapravo odgovorni prema društvu, jer mnoge kompanije zaboravljaju na njihovo društveno odgovorno poslovanje.”, kazao je jedan od organizatora.

Turnir će se održati u mjesecu januaru kao jedini turnir u svijetu koji se održava u tom periodu. Turnir traje tri dana, a u tom periodu Zenicu će posjetiti preko 1000 rukometaša željnih da vide pravi spektakl.

Organizator je iskoristio priliku da se zahvali svim medijima koji im pružaju podršku tokom ove faze organizacije, jer je u ovom periodu najneophodnija. Također je pozvao sve medije da podrže ovaj turnir, te kažu da su otvorni za svaki vid saradnje.

Više informacija o turnira možete pronaći na stranici www.celikjunior.org ili konaktirati organizatore putem:
e-mail: [email protected]
telefon: +387 (0)62 579 686
facebook: https://www.facebook.com/internationalhandballcup

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE