Čelik Junior zapčeo svoju Europsku turneju odlaskom u Luksemburg, Francusku, Austriju, Hrvatsku, Sloveniju i Njemačku!

Skola rukometa Celik Junior Zenica

[dropcap style=’default’]K[/dropcap]ako je već i ranije javnost bila upoznata sa aktivnostima ove škole rukometa iz Zenice, samo ćemo da napomenemo da je aktuelna Europska turneja.

Još u četvrtak 28.3. momci i djevojke iz škole rukometa “Čelik Junior” pod vodstvom trenera (Vladimir Zeljko, Afrodita Zeljko i Adnan Šaranović) zaputili su se ka Evropi. Većih poteškoća nije bilo, a u toku putovanja na krajnje odredište (Luksemburg, Dudelange) velika trojka, zajedno sa vođom puta i vozačima se trudila na sve moguće nacine dugo putovanje učiniti zanimljivim. Da su napravili pravu stvar potvrdili su i polaznici ove škole. Uz pjesmu, društvene igre, gledanje filma u luksuznom autobusu vrijeme do zadnje tačke koja je bila ucrtana na karti je prošlo jako brzo.

Po dolasku, svi polaznici su se ugodno smjestili, spremili svoje krevete, te odmarali do treninga koji je počeo u 18 sati, a na kojem smo svi vidjeli da za ovaj turnir Čelik Junior ima brilijantnu ekipu. Nakon jednosatnog treninga, tuširanja i večere svi polaznici su se opet, na vlastitu inicijativu uputili na spavanje u želji da sutrašnje mečeve dočekaju apsolutno spremni.

Prva utakmica škole rukometa “Čelik Junior” bila je odigrana protiv prošlogodišnjih finalista. Optimistični, odmorni, puni volje i želje dečki su ušli u ovaj duel, te na iznenađenje svih prisutnih upisali pobjedu protiv objektivno najjače ekipe u skupini B. Iako sretni zbog pobjede brige su zadavale povrede trojice bitnih igrača koji nisu bili u stanju igrati iduću utakmicu. Svi su bili jako optimistični, ali se osjetio taj gubitak koji je rezultirao i prvim porazom. Kada su svi mislili da je kraj brigama (dvojica igrača su u stanju igrati naredne mečeve) sudijska dvojka je pobjedila ovu školu jako visokim rezultatom, a o nebuloznim dosuđivanjima je suvišno pričati.

Na red su došli Holanđani i nova pobjeda naših momaka, a potom zasluženi odmor uz meč djevojaka škole rukometa “Čelik Junior” protiv domaćina. Djevojke su tokom prvih 25 minuta igre vodila se tri razlike, ali zbog manjka kondicije, te već ranije pomenutog sudijskog para izgubile ovu utakmicu. Bile su razočarane, ali naravno ne u sebe, jer svi smo vidjeli pravo lice obje ekipe. Djevojke su uz sve to dobile komplimente da su ekipa koja igra pravi Europski rukomet, te da uz jače treninge mogu i zaslužuju osvojiti vrh Europe.

Nedjelja, novi dan za pobjede brzo je došao. Svi sretni ustali su na doručak i potom se uputili u dvoranu. Dečki su igrali svoju petu utakmicu na ovom turniru, te se ravnopravno borili do zadnjeg minuta smjenjujući se u vodstvu sa Estoncima, međutim, malo nepažnje naših i rezultat se okrenuo na stranu protivnika. To ni u kom slučaju za ove momke nije značilo kraj. Bez obzira što su se za sedmo mjesto borili protiv domaćina i pune dvorane, nekolicina naših navijača (oko 20) i njih 7 na terenu “zapušili” su usta Luksemburžanima, te još jednom odnijeli pobjedu na svoju stranu.

Nakon svečane ceremonije gdje su dodijeljene nagrade svi su se uputili na after-party, te se ludo zabavljali do kasnih sati. U jednom trenutku na dugačkom stepeništu koje vodi na vrh tribina pojavili su se domaćini zajedno sa našim momcima i djevojkama, a muzika se utišala. Dvoranom je orilo “HB Dideleng”, a zatim “Čelik Junior”.

Uz ples i pjesmu završen je i ovaj turnir, a naši Zeničani i Zeničanke su obišli mnoge Europske gradove. Naravno, sve je ovo samo početak. Još malo vremena ih dijeli od idućeg putovanja. Svi putevi vode u Rim, a našu EUROPSKU ŠKOLU RUKOMETA vode i u Milano, Dunkerque i Esterraju.

Tekst pisao: Asmir Mujaković
[nggallery id=6]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS