ČELIK (NE) IDE U SEHA LIGU!

ČELIK (NE) IDE U SEHA LIGU!

mihajlovski 1

Iako su se u Upravi rukometnog kluba ,,Čelik'' ponadali i pored slabijeg plasmana od očekiva-nog u ,,Ligu 6'', ali nakon osvojene šampionske titule Premijer lige BiH (prvi put u 63. godine postoja-nja kluba ,,Čelik'' je prvak Premijer lige) – da će se Klub od jeseni takmičiti u Regionalnoj SEHA ligi, po svoj prilici, šanse za tako nešto su propale.

Naime, preksinoć se Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba ,,Čelik'' u Skoplju sastao sa predsjednikom SEHA LIGE Mihajlom Mihajlovskim, koji je istovremeno i predsjednik najtrofejnije ekipe i prvaka Makednije – RK Vardara.

* Gospodin Mihajlovski je veoma raspoložen da baš ,,Čelik'', kao rukometni klub iz Federacije BiH, pored RK ,,Borca'' iz entiteta Republika Srpska, bude predstavnik BiH u SEHA ligi. Naime, ,,Čelik'' jedini ispunjavanja rigorozne tehničke uslove za takmičenje u SEHA ligi koje je name-tnuo novi generalni sponzor Lige ruski Gasprom. Međutim, predsjednik Mihajlovski žali zbog toga što ,,Čelik'' nije ostvario još makar jednu pobjedu i zauzeo poziciju na trećem mjestu u ,,Ligi 6'' – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika''.

* I pored svega, rekao mi je Mihajlović, mi smo spremni ,,Čelik'' primiti u SEHA ligu pod uslovom da to pismeno predloži Rukometni savez BiH i da se tim igrački kompletira, odnosno pojača sa najmanje još tri-četiri vrhunska rukometaša, jer nova Uprava SEHA lige želi da Regionalnu SEHA ligu učini najjačom rukometnom ligu u Evropi – ističe Škrbić.

Međutim, očigledno je da će BiH ostati bez dva mjesta u SEHA ligi u odnosu na prethodnu rukometnu sezonu (u prehodnoj prevenstvenoj sezoni u SEHA su se takmičili ,,Borac'', ,,Slo-ga'' i ,,Izviđač''), te će kako sada stvari stoje – samo ,,Borac'' iz BiH biti od jeseni u toj igi. Što je to tako rezultat je, između ostalog, i totalne nezainteresovanosti i neaktivnosti Rukometnog saveza BiH. Naime, Mihajlovski je rekao da je sada i ,,Sloga'' izrazila interes da nastavi takmičenje u SEHA ligi i pored nepostojanja tehničkih uslova (odgovarajuća sportska dvorana) i da je ,,Sloga'' ponudila da se njene utakmice igraju u Banja Luci, umjesto u Doboju, a zvao ga je i predsjednik RK ,,Goražda'' Zafir Kajević koji je predlagao RK ,,Goražde'' za takmičenje u toj ligi.

Na kraju Škrbić dodaje:

* Možda još uvijek sve šanse za SEHA ligu za ,,Čelik'' nisu izgubljene. Potrebno je da se Upravi SEHA lige obrati Rukometni savez i da se igrački dobro pojačamo, jer Uprava SEHA lige prevashodno insistira i na kvalitetu Lige. Istina, gospodin Mihajlovski me je ,,ubjeđivao'' da uključivanje ,,Čelika'' u SEHA ligu ,,ostavimo'' za sljedeću godinu, a da dotle napravimo još bolju takmičarsku ekipu – kaže Škrbić.

U razgovoru sa predsjednikom Škrbićem, Mihajlovski je istakao da zbog velike zaintereso-vanosti više klubova iz regiona – od Turske, Mađarske, Češke, Slovačke, Bjelorusije, do Srbije, BiH, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rusije i drugih država u naredim godinama očekuje da će SEHA liga biti najjača liga u Evropi.

Na slici: Predsjednik ,,Čelika'' Škrbić sa Mihajlom Mihajlovskim u Skoplju.

Saopštenje RK Čelik

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica