ČELIK OPET REMIZIRAO: Nakon četiri kola ima samo četiri boda!

ČELIK OPET REMIZIRAO: Nakon četiri kola ima samo četiri boda!

BilinoPoljeVečeras je u okviru 4. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrana i dugo iščekivana utakmica gdje je Čelik napokon trebao osvojiti sva tri boda i savladati Velež.

Utakmica je započela dosta dobra na obje strane. Čelik se jako trudio da dođe do gola, ali noge su im bile “vezane”. Nakon više neuspješnih pokušaja kao da su počeli zatvarati utakmicu, barem se tako činilo. Crveno crni su napadali, ali i propuštali stopostotne prilike što je naravno u cijelu ekipu unijelo veliki nemir.

Ekipa Veleža pružila je veliki otpor napadu crveno-crnih, ali jednako dobro su igrali i u ofanzivi. Kako je vrijeme odmicalo i igrači su postajali sve umorniji, a bilo je jasno da će se opet morati pomiriti sa bodom. Jedini igrač Čelika koji je opravdao povjerenje navijača i trenera Jagodića je Saša Kajkut koji još jednom hrabro “gazi” naprijed, te ne nalazi spas u Adiloviću. Svojim potezom je mogao poslati poruku saigračima da se ne pobjeđuje “gušenjem” vlastitog, nego protivničkog golmana.

Navijači su više nego razočarani. Dešava se ono što ne bi trebalo da se dešava, a to je da Čelik bude izviždan u svom hramu, na Bilinom Polju. Međutim, dok je ovakve igre biti će i ovakvih reakcija sa tribina – Ne daj Bože gorih!

Na press konferenciji koja se održala po završetku utamice trener Veleža je izjavio da je izrazito zadovoljan igrom svojih izabranika, te da im je malo falilo i do pobjede. Opet naglašava da je i bod na Bilinom polju protiv Čelika jako veliki dobitak.

Vlado Jagodić je rekao da mu je dosta neriješenih rezultata, te da moramo ići po pobjedu, prvu u ovoj sezoni. Poražavajuće je to da smo lani imali više bodova nakon četiri kola. 30 kola i u svakom kolu po jedan bod ne vodi višem rangu, naprotiv, vodi u niži. Jagodić je vidno razočaran, ali ne traži krivca u igračima, jer kako kaže povrede su učinile svoje. Ligu je započeo povrijeđenim igračima koji su u želji za igrom trenirali, a nisu smjeli.

Pojačanje Čelika je Simić koji je igrao za Čelik iz Nikšića, a koji je potpisao za zeničku Svetinju. Simić prekosutra ide na ljekarski, a nakon čega će Vlado Jagodić da testira njegovu fizičku spremnost, te vidi kakvo je novo pojačanje.

Jagodić je također pred kraj konferencije svima obećao da sa svim zdravim igračima u narednom kolu idemo na Koševo po sva tri boda, jer je dosta ovog “cirkusa”.

STATISTIKA

PRVO POLUVRIJEME:

Korneri: 4:0

Kartoni: Čelik – Duško Stajić ; Velež -Almedin Hajdarević

DRUGO POLUVRIJEME:

Korneri: 3:1

Kartoni: Čelik – Sead Jakupović, Lakičević, Marin Popović ; Velež – Šefko Okić

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS