Portal 072info

Čelik ostao bez jednog od zaštitnih znakova kluba u posljednjih 20 godina

Danas je klub ostao bez jednog od zaštitnih znakova u posljednjih 20-tak godina. Amra Karapandžić, dugogodišnji sekretar kluba jutros je dala otkaz i ne misli više raditi u Čeliku.

Svi koji prate Čelik znaju ko je Amra i koliko  je značila u administraciji, te koliko je svoj život posvetila klubu s Bilinog polja. Ona je radnik kluba od 1995. godine, a nikada niko nije imao zamjerke na njen rad. Nakon što su nedavno klub napustili prevodioc Omar Tipura, te portparolka Kanita Pojskić-Čutura, današnji odlazak Amre Karapandžić svakako je veliki udarac za Zeničane.

Iako su igrači na pripremama u Antaliji, radnici koji rade u klubu, a posebno omladinski pogon Čelika potpuno je zapušten i zaboravljen. U posljednje vrijeme sve je više pritužbi na prvog čovjeka kluba Aydina Olguna, koji se čini zavrnuo “pipu”, a klub osim njega nema redovan izvor finansiranja, zbog čega trpe svi u klubu.

Sigurno da situacija na Bilinom polju nije idealna, te da se moraju uraditi neki ozbiljni potezi, ako se prije svega želi sačuvati klub od daljeg propadanja, odnosno ispadanja iz Premijer lige.

SportSport.ba

Podijelite članak
  • 14
    Shares