Čelik pobijedio Rudar iz Prijedora

Čelik pobijedio Rudar iz Prijedora
SasaKajkut
Foto: Benaris Mahmić

Danas su igrači Čelika slavili rezultatom 4:1 protiv Rudara iz Prijedora.

Odmah na početku utakmice vidjelo se ono o čemu je Vlado pričao. Ozbiljnost i spremnost. Čelik je bio konkretniji i to se isplatilo. U 15 minuti Kajkut je prošao po desnoj strani i šutirao. Lopta je prošla kroz noge golmanu i Čelik je poveo. 

Nakon toga opet Čelik pokazuje želju za pobjedom. Ponovo Kajkut po desnoj strani, ubacuje loptu u kazneni, a Dedić pogađa za vodstvo od 2:0. Do kraja se igralo pretežno na sredini terena. A pred sami kraj prvog poluvremena Rudar ostaje bez igrača na terenu. Drugo poluvrijeme opet Čelik ulazi ozbiljnije. Napadao je i šanse su se redale. Popović je u 53. minuti prošao po lijevoj strani, ubacio loptu, a Dedić po drugi put pogađa. Samo 3 minute kasnije, nakon kontre, Simić ubacuje, a mladi Alispahić, koji je zamijenio Kajkuta u 35. minuti, pogađa glavom za rezultat 4:0. U 89. minuti dosuđen je penal za Rudar koji su pretvorili u pogodak.

Do kraja utakmice Čelik je napadao, ali pogodaka više nije bilo. Ovo je dobar pokazatelj da se vraća samopouzdanje igracima i možemo se nadati da će Čelik ponovo da “žari” terenima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE