Portal 072info

Čelik remizirao sa Vitezom na otvaranju sezone

Fudbaleri Čelika nisu uspjeli pred svojim navijačima u prvom kolu BHT PL BiH savladati ekipu Viteza, te se gosti vraćaju u Vitez sa bodom u džepu.

Prvu šansu na utakmici smo vidjeli u 10. minuti utakmice kada je Dedić uposlio Selimovića koji šutira sa desetak metara, ali Živković brani njegov udarac.

Nakon toga pokušao je Osmanagić iz kornera, a potom i Vukušić, ali su bili neprecizni. U 10. minuti igre Kapetan upošljava Vidovića koji šutira preko gola Hinovića.

Nedugo poslije šanse Vidovića velika šansa za Vitez. Poslije greške Kazazića, Smriko dolazi do lopte i šutira, ali Hinović spašava Kazazića. 

Nakon nešto više od pola sata igre ponovo velika šansa za goste i to ponovo nakon greške domaće odbrane. Mišić je pogriješio, dodao loptu Livaji koji je šutirao, ali Hinović ponovo spašava Čelik. 

Do kraja prvog dijela viđena je još jedan dobra šansa za Čelik. Dedić je ubacio u peterac, a Selimović je s pet metara promašio prazan gol.

Drugo poluvrijeme je bilo znatno slabije, a prijetio je Čelik preko Selimovića i Osmanagića, ali je Živković bio uspješniji.

Do kraja susreta nije bilo prilika, te su komšije ravnopravno podijelili bodove.

Čelik-Vitez 0:0 (0:0)

Čelik: Hinović, Grahovac, Osmanagić, Gojković, Dedić, Selimović, Bureković, Vukušić, Mišić, Kazazić, Bašić.

Vitez: Živković, Livaja, Petrović, + Imamović, Vidović, Miloš, Kapetan, Jurić, Hećo, Smriko, Jurčević.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box