Čelik savladao Gradinu na Bilinom Polju rezultatom 2:1

Čelik savladao Gradinu na Bilinom Polju rezultatom 2:1

IMG_6648

U okviru 29., pretposljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Čelik je na stadionu Bilino Polje ugostio nogometni klub Gradina.

Iz utakmice u utakmicu Čelik dobija sve veću podršku navijača sa tribina koji su i danas na čelu sa Robijašima napravili fantastičnu atmosferu, a pjesma je odjekivala daleko.

 Skoro pa smo navikli na dramatične početke utakmica koje igra Čelik. Već u četvrtoj minuti golom Udovčića vode gosti sa 0:1. Malo je reči da je od tog trenutna stadion počeo goriti. Pritisak od strane svih navijača na igrače, na sudije rezultuje velikom borbenošću našim momaka, te Travančić i 21. minuti Čelik dvoodi na “mrtvu tačku”. Neriješen rezultat nikako njije odgovarao domaćima, pa se odmah krenulo u žurnu akciju da se već potresena odbrana gostiju još više iznenadi i raspadne. To se uskoro i dešava kada Mešanović uspijeva prevariti kompletnu odbranu zajedno sa golmanom. Od 27. minuta Čelik vodi sa 2:1, te tako i završava prvo poluvrijeme bez drugih, bitnih detalja.

U drugom poluvremenu nije bilo golova, ali je to zamjenjeno sa dosta grubih startova i simuliranjem. Žuti karton u 50. minutu susreta doija Dedić A., a potom Saša Kajkut nakon što je “simulirao” prekršaj – barem je to tako arbitar Darko Obradović okarakterisao. U ekipi Gradine “požutio” je samo Selimović i to u 72. minuti zbog izrazito velikog prekršaja za što su navijači Čelika tražili i veću kaznu.

Sve u svemu, u ugodnom ambijentu Čelik se oprostio od utakmica na Bilinom polju za ovu sezonu, a već u idućem kolu putuje na Otoku zajedno sa vjernim Robijašima gdje će se boriti za izlazak u Europu. Pozivamo vas sve da i na stadionu Otoka budete podrška našim “Čeličnim momcima”, pa da preko Olimpica odemo i Europu, te u Zenici napravimo prazničnu atmosferu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE