Portal 072info

Čelik se oglasio povodom priče o “turskim investitorima”: Petak nije bio krajnji rok

NK Čelik u ovoj sezoni čeka grčevita borba za opstanak, a nakon današnjeg kiksa Slobode i njihovog trijumfa protiv Borca, konačno su isplivali iz mjesta koje vodi u niži rang.

Jedna od nada zeničkog kluba koja bi im mogla obezbjediti bolju budućnost jeste navodno investiranje turskih ulagača.

Povodom toga iz NK Čelik oglasili su se na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, a cijelo saopćenje prenosimo u cjelosti.

“Nakon vaših brojnih upita po pitanju turskih investitora koji žele uložiti novac u naš klub, obavještavamo vas da su pregovori još u toku, tako da je neozbiljno i neprofesionalno iznositi bilo kakve informacije u javnost jer NK Čelik još nije dobio konačnu ponudu investitora.

Klub je uradio sve što se od njega tražilo, dostavili smo svu traženu dokumentaciju koja je potrebna da se sastavi konačna ponuda. Morate svi shvatiti da je u pitanju ogroman posao sa administracijom, od revizije dugovanja do načina otplate dugovanja, kako poreskih tako i prema dobavljačima i privatnim licima jer su u pitanju milionske cifre.

U cijeli projekat je uključen i Nadzorni odbor koji je ponudio svoju stručnu pomoć. Važno je napomenuti da krajnji rok za odluku o investiranju nije bio petak, kako pojedini mediji pišu, jer su pregovori još u toku. Čim u klub dođe konačna ponuda investitora javnost će biti blagovremeno obavještena. Samo Čelik!”, stoji u objavi zvanične Facebook stranice kluba, prenosi Fokus.ba.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box