Portal 072info

Čelik startuje protiv Igmana

Nakon 45 dana pauze u subotu startuje Premijer liga BiH u rukometu. Rukometaši ,,Čelika” 30. januara u Gradskoj areni Zenica u 17.30 sati dočekuju mladu ekipu Igmana iz Ilidže, trinaestoplasiranu ekipu sa prvenstvene tabele.

Mi još nismo potupno spremni za prvenstevene okršaje! Nedostaju nam posebno prijateljske utakmice kako bi uigrali sve linije. Odigrali smo svega dvije pripremne utakmice (pobijedili RK Slobodu u Tuzli i RK Žepče). Željeli smo posljednju prijateljsku utakmicu odigrati u narednu srijedu negde u okolini Zenice, ali niko nije želio da igra utakmicu nekoliko dana pred prvenstvene okršaje. Zato ćemo u Areni odigrati  utakmicu između prvog i drugog tima ,,Čelika”, kada će se u našem timu pojaviti i neki novi igrači. Atmosfera u timu je odlična i mi smo ipak spremni da pobijedimo Igman i osvojimo nova tri boda, kako bi se primakli našem cilju plasmana u ,,Ligu 4” i borbi za šampionsku titulu – kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.

Uprava i igrači Čelika pozivaju sve ljubitelje sporta, posebno rukometa, da u subotu 30. januara dođu u Gradsku areni Zenica i pozdrave jedan novi Čelik: brz, moderan, snažan i dobar rukomet. Igrači Čelika su prošli zdravstvene testove i među njima nema povrijeđenih.

  • Svi na rukomet, nećete se pokajati! – poručuju iz Uprave RK Čelika.
Podijelite članak