Čelik u napetoj završnici izborio pobjedu nad visočkom Bosnom

Čelik u napetoj završnici izborio pobjedu nad visočkom Bosnom

RK CELIK - RK GORAZDE

U okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine u Gradskoj areni Zenica odigrano je još jedno kolo u okviru kojeg je Čelik ugostio Bosnu iz Visokog koja se bori za opstanak u već navedenoj ligi.

Utakmica je počela jako dobro za naše Zeničane, a kao i obično serijom golova Davora Kadića i Mirze Dervenčića. Već u prvih sedam minuta RK Čelik je vodio sa 7:2, te je gostujuća ekipa bila primorana uzeti minutu predaha. Visočani su bili pod velikim pritiskom, jer je mnoštvo njihovih navijača došlo u Zenicu da ih podrži u borbi za opstanak, a i sama činjenica da je opstanak u pitanju unosila im je veliku nervozu. Dobar dio prvog dijela Čelik je odmicao Bosni, ali nakon odličnih intervencija Enesa Sirče, golmana gostiju igralo se gol za gol. Čelik je na poluvrijeme otišao sa četiri gola prednosti.

Nakon pauze i očigledno dobrog, motivirajućeg predavanja trenera gostiju Bosna preuzima inicijativu, te uspijeva izjednačiti. Čelik se našao u teškoj situaciji, a gosti su svaki trenutak nepažnje iskoristili i kaznili golom, pa su u jednom trenutku vodili sa +3. Sirčo je na golu postao gotovo nesavladiv, ali nakon podrške publike domaći se bude i uspijevaju da izjednače. Kompletna igra se prelama u trenutku kada sudac isključuje dvojicu igrača (jednog iz Čelika, a drugog u ekipi Bosne). Očigledno je bilo da se Bosna nije mogla dalje boriti, pa Čelik preuzima vodstvo, koje održava do posljednjeg zvižduka sudaca.

Tekst: Asmir Mujaković

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS