Portal 072info

Čelik u problemima pred Radnik: Igrači nisu dobili plaću četiri mjeseca, Hafizović se povlači?

Nakon tri vezana poraza, ekipa Čelika će u nedjelju u 4. kolu BHT Premijer lige, na Bilinom polju, ugostiti ekipu Radnika, te tako pokošati doći do prvih bodova.

Zeničani su u nezavidnoj poziciji, što su priznali trener Kemal Hafizović i prvotimac Fenan Salčinović.

– Radnik poznajem dobro, pojačali su se, obavili pripreme kvalitetne. Jako su organizovan klub, što i njihovi rezultati govore najbolje. Mi smo sada jači nego u prethodnim utakmicama, a priključuje nam se i Fenan Salčinović. Nadamo se dobroj igri, i mogu obećati da ćemo biti puno bolji i igrati napadački. Do sad smo igrali bunker, jer nismo imali napadača, ali sada je druga priča. Nadamo se uskoro i riješevanju papirologije za Mahmutovića, koji još nema prava nastupa – kazao je Kemal Hafizović, šef struke Čelika.

Hafizović je pored toga istakao kako je u prethodnim utakmicama glavni problem bio u odbrani, posebno na stoperskim pozicijama, gdje će prazninu popuniti iskusni Zlatko Kazazić.

– Kazazić je odlično spreman i nadamo se da će nastupiti protiv Radnika jer bi nam puno pomogao. Ono što moram reći jeste da nema tačnosti u tome da ja odlazim. Ako izgubim protiv Radnika ja ću sam otići sa trenerske pozicije i biti skaut u klubu. Ponuđen mi je ugovor koji ću potpisati najvjerovatnije danas – dodao je Hafizović.

Još jedan povratnik u dres Čelika od kojeg se očekuje mnogo jeste iskusni Fenan Salčinović, koji naglašava kako će dati sve od sebe i pružiti maksimum, ali i ističe tešku situaciju u klubu.

– U ovom trenutku dolazi nam najgora moguća ekipa. Znam dosta njihovi igrača i trenera i odlično stoje na terenu. Dat ćemo sve od sebe da donesemo prvu radost i pobjedu našoj publici. Kratko radim s ekipom ali nadam se da ću doprinjeti kvalitetu i tome da osvojimo prve bodove. Ovim igračima i radoj zajednici u klubu treba se prvenstveno zahvaliti što igraju džabe, jer četiri mjeseca plaće nema – kazao je Salčinović.

Faktor.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box